Heldag på klubben

En riktigt skön dag också, även om det blåste lite snålt blev man varm när man rörde på sig. Lite folk fanns det också så en rejäl kaffapaus med prat blev det, väldigt trevligt! Det har varit för dåligt med sånt… 😉

Gnista fick tre pass lydnad och klart hon går bäst på slutet. Jag är lite ”anti” mot att ”jobba ner” hunden för att den ska komma på rätt nivå för lydnaden. För visst ska hunden klara att jobba brukset först MEN jag vill inte sätta mig i en sits där min hund inte klarar av bara lydnad eller lydnaden först. Fast kanske behöver Gnista en lång uppvärmning för att kunna prestera sitt bästa på plan? Jag får testa…uppvärmning med lydnad, dvs först rastningsrunda och sen linförighet, fritt följ, inkallning, ställande och läggande under gång ca 30 min och sen gå in på plan och ”prestera”…?

Fritt följ/Linförighet – Som sagt, pass 1 och 2 var lite ljudligt men det sista var som en dröm! Då var hon tyst och följsam och gick i fin position. Lite slarvig mad att få med sig baken ibland men mest bra. Belönade mest utanför plan men sista passet blev det något kort på plan då hon gått så där fantastiskt fint.

Läggande under gång – Bra!

Inkallning – Släta inkallningar men Gnista har fått för sig att det ska vara stå eller ligg, jättefina stopp gör hon….men helt på egen hand… Jag får jobba släta ett tag så får jag se om det går över.

Ställande under gång – Bra!

Kryp – Koppel på med leksak framför och först belöna (klick och hon får springa och ta grejen) att hon ligger i position och tittar på mig, sen krypa något steg+ligga i position och titta på mig, sen krypa längre+ligga i position och titta på mig, sen krypa längre och vinkla från leksaken+ligga i position och titta på mig. Kryper hon ifrån mig får hon backa in i position. Stillaliggande i position är det som alltid kommer före klicket. Det känns bra!

Träapport – Som lydnadsettan och det gick kanon, men det är klart det är ju så jag tränat in apporteringen. Sen kastad apport men då rullade hon den i avslutet…hm…inte bra.

Tung apport – Jobbar mest på att hon ska gripa mitt på för att få balans i apporteringen, det funkade riktigt bra och det verkar som att hon förstår vad jag vill. Tar hon den snett så plockar jag av henne den och hon får göra ett nytt försök, gör hon det bra så tar jag den och hon får springa efter kastad leksak. Körde en tävlingsmässig och det är kul att se att hon är inställd på att galoppera.

Skall – Körde högre klass skallet med tystnad-skall-tystnad och nog var det 10-mässigt allt :). Vi får skynda oss till högre så vi får visa upp det ;).

Ida fick lite fritt följ och det gick bra och hon var glad, sen blev det pälsvård…att det inte tar slut med hår snart? Hon har ju för 17 snart tappat hår i 2 månader! Fast nu börjar jag se ett slut på det… 🙂

Om annasjyckar

Varför hundblogga? Det här är min träningsjournal, jag kan gå tillbaka & kolla vad jag gjort & hur jag tänkt. Mina vänner kan hålla koll på mig och skulle någon inspireras eller få idéer av det jag skriver så blir jag bara glad! :D Hundnörd ut i fingerspetsarna där hund på längden, bredden & tvären upptar en stor del av mitt liv. Har tränat många olika saker och tycker att det är kul att lära mig nytt. :)
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s