Sök & svampplockning

Ännu en helt fantastisk höstdag, det enda är väl att det blåser och har man inte comradio på söket är det svårt att kommunicera med figuranterna…men i övrigt finns inget mer att önska. 😉

Sex hundar var det som skulle ut och söka och Gnista fick gå sist. Efter som det är ett tag till tävling så ville jag exprimentera lite och kolla av hur hon klarar tomskick. Upplägget var figge på vänstra sidan där det var berg och jag som förare inte ser hunden efter att den gått ut ca 25 m och tomt på höger sida där jag ser ända ut på djupet. Figgen på vänstersidan matar ungefär 5 sekunder när hon kommer fram och sen blir han passiv, då ska jag ha tagit mig framåt utåt i rutan så att Gnista jobbar sig tillbaka till mig i framslag är det tänkt. Högersidan skickar jag på och sen skyndar jag mig, snabb som en hind….not!…framåt-utåt i rutan för att ta emot henne på framslag är det tänkt.

Första skicket – Höger, tomt. Hon går ut på ca 40 m och vänder framåt,  jag tycker att det är grunt så jag tar tillbaka henne och går ut en bit för att skicka igen, hon går ut bättre och sen sätter hon sig bakom en gran och skiter. Jag köper de 45 m hon går ut och ilar ut och tar emot utåt-framåt i rutan. BRA transport tillbaka till stigen!

Andra skicket – Vänster, fig som ligger på djupet ca 20 m fram i rutan. Eftersom jag inte går tillbaka till startlinjen så skickar jag Gnista snett bakåt i rutan från ca 10 m fram på stigen och det går bra. Hon går ut kantlinjen och jobbar sig fram till fig. Jag skyndar åter igen framåt -utåt i rutan för att ta emot. Kommer bra och gör åter igen en riktigt trevlig transport in till stigen ❤ !

Tredje skicket – Tomt, höger. Skickar och hon har bra fart ut, jag springer ut men hon går i bakslag tillbaka till stigen så hon får springa därifrån ut till mig. Inget jag tycker är katastrof, det är bara att hon får lära sig att jag minsann finns i framslaget. 😉 Får jag göra det här ett tag till så trillar nog poletten ner. BRA transport!

Fjärde skicket -Vänster, fig. Jag skickar och hon jobbar sig fram till fig och jag ilar ut i skogen, hon är påväg mot stigen men jag lyckas fånga upp henne och hon kommer till mig i skogen. BRA transport in!

Femte skicket – Tomt höger, bra ut men gick som tredje skicket, hon går i bakslag och tillbaka till stigen innan hon upptäcker mig, men vi jobbar på såhär…matten mår i alla fall bar av motionen om inget annat uppnås av det :D. Bra transport tillbaka!

Här tog jag bort Gnista för att få ut en fig på höger sida. Det är lugnare att ta bort hunden tycker jag och sen brukar jag för det mesta göra den här pausen innan skicket innan så att det inte blir direktretning när fig lämnar gruppen och knakar ut i skogen.

Sjätte skicket – Vänster, fig. Fick skicka två gånger, jag tror hon missade fig första eftersom hon gick för mycket framåt och inte tillräckligt djupt. Jag tog tillbaka och skickade om lite bakåt och då jobbade hon bättre och tog figgen. Jag ut-framåt och tog emot, sen bra transport tillbaka.

Sjunde skicket – Höger, fig. Nu tror jag inte riktigt hon var med på att det skulle vara fig där för jag tror att hon passerade legan på ca 10 m utan att upptäcka henne. Jag skyndade i alla fall framåt och utåt i höjd med figgen fast längre fram. Väntade medan Gnista jobbade och faktiskt började hon jobba framåt och tog figgen. Figgen fick då bjuda på godis och vi avslutade där.

JÄTTEBRA transporter hade vi och hon följde mig även när jag gick i lite omvägar. Hon hade ett par gånger då hon drog före eller hittade en fläcka att nosa på men mest bara bra! Härligt att hon har en possitiv attityd även om hon ”vet” att det inte finns någon figge ute och går ut och jobbar på. Ett BRA pass!

Sen var det en trevlig fikastund och när alla åkt fick Ida komma med ut och plocka svamp, jag hde hoppats på lite gulingar, men jag har visst inte ägon som ser sånna så det blev en massa trattisar istället som jag lämpade av hemma hos pappa och mamma…

Om annasjyckar

Varför hundblogga? Det här är min träningsjournal, jag kan gå tillbaka & kolla vad jag gjort & hur jag tänkt. Mina vänner kan hålla koll på mig och skulle någon inspireras eller få idéer av det jag skriver så blir jag bara glad! :D Hundnörd ut i fingerspetsarna där hund på längden, bredden & tvären upptar en stor del av mitt liv. Har tränat många olika saker och tycker att det är kul att lära mig nytt. :)
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Sök & svampplockning

  1. bumbirone skriver:

    sååååå fin bild du har överst på sidan
    massor med kramar fr norr

    //Lie

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s