Ett litet pass med ”Gasta-Asta”

Har jobbat långdagar hela veckan så även om Henrik är hos sin pappa den här veckan så har det inte blivit så mycket tränat. Ingen katastrof för nu löps det ju hejvilt! Ikväll blev det i alla fall ett litet pass efter ett diskussionsmöte på klubben där vi diskuterade hur det är nu och hur vi vill ha det i framtiden. En trevlig och konstruktiv kväll!

Lydnadspasset med Gnista var som väntat lite ”ömsom”, en del ljud som minskade efter hand och som försvann efter krypövningens konsentration.

Fritt följ – I början av passet lite ljudligt i starter vändningar men det blev bättre . Testade att kommendera mej själv då jag gick men då gapa hon ikapp med mig ;). Kommenderade på i alla fall utan att det hände något utan vi stod bara stilla och då blev det bättre. Så varför inte testa och se? Rör det till det för henne så får jag tänka om… 😉 Avslutade med ett fritt följ efter krypövningen och då gick hon kanoners, men då hade hon i krypet fått jobba mycket med koncentration. Belönade genom att kontrollerat gå av plan och så fick hon sätta sig innan jag plockade fram snörbollen och hon fick kampa med den efter ”varsågod”, sen vinna den och springa lite med den. Hon kommer bra tillbaka med den sen. Körde flera moment på raken för det mesta och fritt följ la jag in både i början och slutet.

Läggande under gång – Väldigt snabbt och fint, MEN det kom ju såklart ett par skall i läggandet och något när jag gick ifrån. Apa! Skyller på löpet…men tycker att det SKA funka i alla fall…

Inkallning – Bra! Riktigt bra ingångar. Tyst.

Ställande under gång – Snabba och bra, inget ljud här heller.

Kryp – Eftersom jag hade lämnat kopplet i bilen (jag vill ha det som säkerhet eftersom hon har tendens att tjuva och ta belöningen när hon tycker utan att vänta på klicket) så la jag upp övningen lite enklare än senast, men det var nog inte så tokigt att göra så. 1. Ligga och titta på mig i position i 7 sek-klick-belöning. 2. Ligga och titta på mig i 10 sek-klick-belöning. Om hon släppte kontakten väntade jag tills hon tittade på mig igen och då började räkningen om. Bra gick det i alla fall! 🙂 3. Ligga och titta på mig i 8 sek-krypa framåt två steg-ligga och titta på mig-klick-belöning. 4. Avslutade med punkt 2. Belöningen var snörbollen som låg framför oss.

Ida fick också komma ut en stund för lite fritt följ och ”mitt-emot-övningar”, hon blev så glad så! 🙂

Om annasjyckar

Varför hundblogga? Det här är min träningsjournal, jag kan gå tillbaka & kolla vad jag gjort & hur jag tänkt. Mina vänner kan hålla koll på mig och skulle någon inspireras eller få idéer av det jag skriver så blir jag bara glad! :D Hundnörd ut i fingerspetsarna där hund på längden, bredden & tvären upptar en stor del av mitt liv. Har tränat många olika saker och tycker att det är kul att lära mig nytt. :)
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s