Titta på lydnadstävling & träna lite lydnad

Idag var det lydnadstävling på klubben och jag åkte dit för att kolla lite, trevligt prata med folk och se på duktiga ekipage. Sen, innan jag åkte hem till en förkyld Henrik som spelat datorspel hela dan, fick sig Gnista ett litet pass. Bara de lätta momenten som vi nu kört ett tag efter varandra och hon var riktigt samarbetsvillig och trevlig. När jag gick in på plan kändes hon lite ljudlig och ofokuserad så när vi ställt upp lät jag henne sitta vid sidan och titta på mig och jag räknade tyst till 10 innan det blev klick och godisbelöning. Ett par sånna och sen körde vi igång och hon var tyst!

I övrigt körde vi som igår och det gick riktigt bra, ett par utsvävningar gjorde hon när hon ”ska bara kolla lite” på en liten hund (hon gick aldrig fram men lämnade mig ca 5 m) och på en kattmatspåse som flugit iväg från en belöningsväska.

Det var i alla fall riktigt roligt att träna och att få se att mina idéer verkar funka ibland :D!

Om annasjyckar

Varför hundblogga? Det här är min träningsjournal, jag kan gå tillbaka & kolla vad jag gjort & hur jag tänkt. Mina vänner kan hålla koll på mig och skulle någon inspireras eller få idéer av det jag skriver så blir jag bara glad! :D Hundnörd ut i fingerspetsarna där hund på längden, bredden & tvären upptar en stor del av mitt liv. Har tränat många olika saker och tycker att det är kul att lära mig nytt. :)
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s