Härliga höstprommisar & lite lydnad

Ännu en solig och vacker höstdag, till klubben och varsin prommis med hundarna innan de fick sig lite aktivering.

Ida fick sig ett par svängar framåtsändande, momentet finns men det skulle behöva frächas upp lite för att få det bättre, hon går lite kort som det ser ut idag.

Gnista fick fortsätta med fritt följ, ställande under gång, inkallning och läggande under gång. Det gick riktigt bra!

Sen körde jag apportering med träapport, dels lydnadsklass I apporteringen där jag mest jobbade på att hon skulle sitta och vänta på mitt kommando. Efter en stunds väntan med apporten framför nosen så sa jag bra och hon blev matad med en massa godis. Själva hållandet och släppandet är bra! Kastade sen och lät henne vänta en stund innan jag belönade stadgam med en massa godis som jag matade bit för bit så belöningsstunden skulle ta lång tid, sen fick hon apportera och medan hon var påväg tillbaka tog jag fram kongen så hon fick se den när hon var påväg in och på så sätt få bort tugget. Det funkade bra.

Avslutade med tungapporten, jobbade mest med ”gripa-mitt-på” och frekvensen för antal rätt gripanden ökar! Kanske ligger det på 70% rätt nu…? Fina ingångar!

Nej nu är jag såååå trött, go’natt!

Om annasjyckar

Varför hundblogga? Det här är min träningsjournal, jag kan gå tillbaka & kolla vad jag gjort & hur jag tänkt. Mina vänner kan hålla koll på mig och skulle någon inspireras eller få idéer av det jag skriver så blir jag bara glad! :D Hundnörd ut i fingerspetsarna där hund på längden, bredden & tvären upptar en stor del av mitt liv. Har tränat många olika saker och tycker att det är kul att lära mig nytt. :)
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s