Duktiga Ida-barn & heldag på klubben

Igår gjorde ett gäng Ida-ungar mentaltest och inte mindre än fem klarade det! Så stort GRATTIS till Vinna, Vicko, Vega, Vixxie och Vessla med duktiga hussar och mattar! 😀 Skickar också iväg ett lika stort GRATTIS till Micke och Xienna som också klarade maentaltestet, samt till Y-kullen som gjorde MH idag…samtliga hundar från Elliegårdens kennel så GRATTIS till Bodil också! 🙂

Jag hade så gärna velat åka och titta men ett 60-årskalas och jobb satte käppar i hjulet för det, så igår blev det ingen träning utan mest prommisar. Idag däremot har jag haft en heldag på klubben i underbart väder, sol, varmt och ingen blåst! Hundarna har sen vi kom hem legat och sovit så gott och det är så härligt när de är nöjda med dagen…

Vid 11 åkte jag till klubben och gick först en prommis med Gnista, kom tillbaka och körde lite lydnad…det vanliga och det gick okej, varken bättre eller sämre… Sen tog jag kaffe och de medhavda äggmackorna och Carina kom och jag fick sällskap, alltid trevligt! Vi koka de lite på Röja och sen fick Gnista komma ut igen och vi blev kommenderade…dom där brudarna är lite av ”samma skrot och korn”…

Först ville jag att Carina skulle ”sorl-kommendera”, alltså kommendera på och jag körde som jag ville. Först ställde jag upp vid plankanten för att samla ihop oss före ingång, Gnista kändes splittrad och tittade på annat så jag fick sänka kriteriet till att ha kontakt medan jag räknade till fem innan klicket kom, belönade med korv. Upprepade några gånger och snart kunde jag utöka tiden med ögonkontakt före klicket. Gick sen in på plan, hon var med men inte rikigt till 100%. Ställde upp för linförighet och det gick hyfsat, lite gnäll ibland och hon var inte riktigt med i halter och svängar. När hon gick bra bröt jag och så gick vi av plan och körde kongbelöning.

Gjorde om samma sak men utökade med läggande under gång. Denna gång kändes hon mycket mer fokuserad innan vi gick in på plan och hon höll kontakten bra i stillasittandet så räkna till 10 innan klicket var inga problem. Gick in på plan och ställde upp och det gick bra. Ännu en sväng linförighet och denna gång lät hon mer, men jag får nog ta på mig en hel del av det…jag gick ganska trixigt med mycket vänstersvängar och jag slarvade med hur jag gick! Gnista funkar bäst när jag har ordning och reda på mina fötter och går ordentligt och det gjorde jag inte nu tex jag gjorde halt på vänster fot istället för höger som jag brukar, svängde med höger fot i vänstersvängen (annars svänger jag på vänster i vänster-om-marsch och höger på vänster-om-halt). Misstag på misstag blev det så det var inte konstigt att hon blev förvirrad och tyckte att jag var knäpp! Jag blev lite bättre mot slutet. Körde läggande under gång och där la hon sig fint sa Carina, men hon lät i läggandet och när jag lämnade henne. Bröt där och körde ett varv fritt följ och då var hon tystare, av plan och körde kongbelöning.

Sista gången ville jag ha kommendering och göra ”rätt” det första fyra momenten i lydnadsklass I (men fritt följ istället för linförighet). Kontakt/fokusering utanför plan gick bra, bra ingång på plan. Inledande fritt följ gick bättre, lite småljud, matten lyckades hålla ordning på sina fötter ganska hyfsat. Läggande under gång, ljud i läggandet och mindre men ändock ljud när jag lämnar. Inkallning, bra och hon stannade inte…men då valde jag att titta till vänster då hon kom. Nu är det inget jag vill behålla men just nu kanske… Ställande under gång, det som hon annars gör så fint, idag blev det något steg, men hon står bra och var tyst.

Så var det fika och prat igen och sen var det Idas tur att komma ut. Idag hade vi lyxen att agilitybanan stod framme så efter en prommis körde vi lite slalom och hopphinder i en lite trixig kombination…speciellt med tanke på min begränsade handlingsträning, men hon var duktig och försökte göra rätt trots min taffliga handling och hennes (och min) dåliga kondition. Lite framförbyten och bakombyten fick vi i alla fall till. Gick sen vidare på balansbommen och då speciellt kontaktfälten. Gick mot balansbommen och när hon satte framtassarna på den så klickade jag, belönade med korv hos mig (som stod bakom) eller också framme hos henne där hon stod. Efter att jag belönat där hon stod så fick hon fortsätta över och innan hon var ända nere så stannade jag upp och lät henne gå sista biten själv, klickade när framtassarna var på kontaktfältet. Har ingen aning om det här kommer att funka men jag gör ett försök…

Gnistas tur igen, prommis och så stannade vi vid uppletanderutan. Jag band upp henne så hon såg och så gick jag ramen runt och kastade in föremål. Aluminiumrör, handske, puck, barnsko och brandslang, tre ganska nära (första hälften) och två på djupet. De första två fick hon snabbt in, barnskon, handsken och brandslangen, lite längre hade hon att göra med pucken men det gick bättre än förra passet. Aluminiumröret tog hon inte men det lät jag vara, bröt efter pucken och band upp henne igen innan jag la ut föremålen. Denna gång gick jag så att jag passerade aluminiumröret sist, lyfte upp det och slängde upp det i luften. Tillbaka till Gnista och skickade och, såklart, tog hon röret först utan problem. Tog sen brandslangen och pucken, däremot fick hon jobba länge på barnskon (som jag lagt under lite torkade ormbunkar i högra hörnet) och handsken (som låg uppåt bergsknallen i en vid skreva). Här gick jag med ut och angav riktning med min riktning och då hittade hon själv.

Avslutade sen med liteGnista lydnad (samma moment som tidigare) som gick väldigt bra (kanske för att det inte var kommendering den här gången?) och lite kryp, där jag provade att inte lägga ut kongen, men det var nog för tidigt för det blev inte bra. Så långa halter, krypa rakt i position och långa halter igen innan klick och kongen får tas.

Om annasjyckar

Varför hundblogga? Det här är min träningsjournal, jag kan gå tillbaka & kolla vad jag gjort & hur jag tänkt. Mina vänner kan hålla koll på mig och skulle någon inspireras eller få idéer av det jag skriver så blir jag bara glad! :D Hundnörd ut i fingerspetsarna där hund på längden, bredden & tvären upptar en stor del av mitt liv. Har tränat många olika saker och tycker att det är kul att lära mig nytt. :)
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s