När flytet infinner sig…

Flyt för mig är när jag går moment/program med min hund och allt bara funkar. Hunden går i rätt position, har en härlig energi, håller intresserat/förväntansfullt kontakt, svansen slår och vad jag än hittar på så vill hunden utföra! Ett fulländat samspel (eller i alla fall snudd på ;)) Jag tycker att det i träningen med Gnista har blivit fler och fler sånna tillfällen och då blir jag så lycklig :). Ge oss några år till så…;) Hon är en liten disel, det tar ett bra tag att värma upp henne och att komma dit hän, men är vi väl där så bara går och går och går och går hon…ledsnar inte utan blir bara mer och mer på. När jag tycker att det är dax att bryta efter ett långt pass så står hon kvar på plan och tittar på mig med ett ”ska vi redan sluta”…blir man varm i hjärtat då eller :)…

Jag började med en prommis med Ida runt området och sen fick hon ett pass lydnad. Fria följet var riktigt bra och hon var glad, lite ofokuserad i halterna för hon passade på att se sig omkring medan hon satte sig. Sen körde jag läggande under gång, men Ida körde visst sättande under gång…så då körde jag blandad kompott under baklängesfot och då lyssnade hon. Snart nog började hon dock tappa lusten och hon var inte alls så taggad som hon varit i början. Ida verkar vilja vara pensionär och mest bara ta det lugnt, men vi leker väl det hon tycker är skoj. Avslutade med fjärrdirrigering då jag bara stod på ca 5 m, hon gör skiftena bra. Även om vi bara leker och tränar det som är kul så tänker jag baske mig inte göra avkall på noggranheten :)!

Gnista fick också en prommis först och sen när vi kom till plan så fick hon ligga medan jag tog fram en vägarbetskon och ställde på plan. Eftersom inkallningen har strulat lite ville jag köra utanför inkallningssituationen och eftersom jag har lärt henne att runda konen så kan jag använda det. Ställde upp ca 25 m från konen, matade med lite godbitar för att inte få startskall (några gånger blev det det ändå). Skickade med ”runda” och när hon sen var på väg tillbaka saktade hon in men jag fick henne att fortsätta för kongbelöning hos mig. Här är jag lite i valet och kvalet, belöna för nästa eller utebliven belöning? Utebliven belöning kan nog leda till frustration, speciellt som jag inte vet om jag sänder signaler med mitt kroppspråk och hon blir ju så ljudlig i frustration. Att belöna för nästa var väl det jag gjorde igår, men då måste jag hålla koll på att hon inte vänjer sig med dubbelkommando när hon saktar in. Fast jag tycker ändå att det funkade ganska bra, även om jag blandade in stå och ligg vid något tillfälle så var de sista släta riktigt snabba och utan tvekan.

Fritt följ blev det sen, eftersom hon låg ganska högt i intensitet blev det lite ljud i början men jag fick henne att samla ihop sig ganska snabbt tycker jag även om det även då kunde bli något ljud i någon sväng. Gjorde ingångar, fritt följ och la även på flera moment. Efter ca 40 min träning började Gnista gå så där riktigt bra som jag skrev i början av inlägget. Gick då i cirklar, mindre och större och medsols och motsols, överraskande stegsörflyttningar, flöt in i  backning mm.

Läggande under gång ljud i nedläggandet och enstaka när jag lämnade henne, när vi var i ”symbiosskedet” var hon tyst.

Inkallning okej, inga inbromsningar på sträckan i alla fall men så valde jag att inte titta på henne utan tittade till vänster neråt. Ingen lösning, men ju flera gånger hon gör inkallning utan inbromsning desto bättre.

Ställande under gång, okej men litet ljud då jag vände mig om.

Fjärrdirrigering, skiften, ligg-stå, stå-ligg, ligg-sitt, sitt-ligg, sitt-stå, stå-sitt. Jobbar nära med snabb godisbelöning där jag vill att hon ska vara. Det ser lovande ut och även om jag inte jobbat så jättemycket med fjärren så har jag ju ändå varit ganska noga med tekniken och det ger ju utdelning.

Samtliga moment blev bättre mot slutet då hon hade fint fokus.

Om annasjyckar

Varför hundblogga? Det här är min träningsjournal, jag kan gå tillbaka & kolla vad jag gjort & hur jag tänkt. Mina vänner kan hålla koll på mig och skulle någon inspireras eller få idéer av det jag skriver så blir jag bara glad! :D Hundnörd ut i fingerspetsarna där hund på längden, bredden & tvären upptar en stor del av mitt liv. Har tränat många olika saker och tycker att det är kul att lära mig nytt. :)
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s