Inspiration & ”just 4 fun”

Jag är beroende av att lära mig nya saker! Så efter en lång period utan att något speciellt hade hänt så såg det spännande ut när Sörmlandsdistriktet skulle dra igång en elitsatsning i bruksgrenarna med avstamp i skyddet. Jag mailade och frågade om jag fick gå med som åhörare under deras första uttagningshelg och det fick jag. Nu kunde inte Ralf Andersson vara instruktör som det först var tänkt men det blev riktigt bra i alla fall! Sjutton ekipage provades för åtta platser och förflyttade sig på lördagen runt tre stationer med riktigt duktiga skyddsprofiler, Lennart Larsson, Botkyrka, Manfred Mertens, Gnesta-Trosa och Anders Åberg, Strängnäs som jobbade tillsammans med duktiga hjälpfiguranter med alla hundar. Det var kul att se hur olika de jobbade och att alla var duktiga på olika saker.

De egna hundarna fick mest prommisar och varsitt pass lydnad efter att skyddsträningen avslutats. Ja, Ida bara lite och Gnista lite mer, på lördagen gick Gnista ganska så bra medan söndagen inte…men blev bättre. Hon var i alla fall tystare än hemma, så kanske ska vi åka runt till olika klubbar och träna mer när vi får tillfälle?

Ikväll efter jobbet åkte jag till klubben för att aktivera hundarna, Ida fick prommis och lite fritt följ och hon gick riktigt bra!

Med Gnista blev det prommis och lite träning inspirerad av helgens betraktelser. Först så ville jag ha henne att backa ut från mig när jag stod och höll i kongen, hon backade ut något steg sen la hon sig så det får vi jobba mer på. Jag min klant klickade dessutom flera gånger när hon la sig istället för att vara snabb och göra det när hon tog steget bakåt…klantigt! Väntar jag ut henne så händer det att hon börjar jobba sig in i position vid min sida. Hur som hellst så får jag laborera lite med belöningen, om hon ska få ta den ut min hand eller om jag ska kasta den bakom henne… I nästa övning hade jag tagit fram ärmen, la henne på bevakning och sen bjöd jag in när hon låg tyst, stilla och koncentrerad.  Bjöd in genom att vrida mig vänster om och hålla upp ärmen. Det gick ganska bra men hon hade några taffliga bett som jag ganska lätt kunde ta mig ur, då blev det ingen vinst utan hon fick göra om och då blev det bättre. Nu står bitkudde och egen ärm på önskelistan…

Inte för att Gnista är ett givet skyddsämne (visst, allt finns men hon har lite besvärligt höga trösklar…) men jag leker på så kanske jag lär mig nåt, några risker att hon skulle bli odräglig och ”gå ur hand” existerar knappast… 🙂

Om annasjyckar

Varför hundblogga? Det här är min träningsjournal, jag kan gå tillbaka & kolla vad jag gjort & hur jag tänkt. Mina vänner kan hålla koll på mig och skulle någon inspireras eller få idéer av det jag skriver så blir jag bara glad! :D Hundnörd ut i fingerspetsarna där hund på längden, bredden & tvären upptar en stor del av mitt liv. Har tränat många olika saker och tycker att det är kul att lära mig nytt. :)
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s