Inaktivitet & aktivering

Så är den här veckan snart slut, den började segt för jag var så trött måndag, tisdag, onsdag. Hundarna fick minimalt med prommisar, inte bra, men idag sken solen då jag kom hen från första jobbpasset vid halv nio och då rann energin till! Åkte till pappa och mamma och bytte till vinterdäck, sen en sväng till klubben för hundprommisar och lite aktivering innan det var dax att åka tillbaka till jobbet vid tolv. Skönt! Hoppas på samma energikick imorgon!

Gnista fick jobba handtarget på prommisen, hon gjorde det riktigt bra. Testade lite det som stod i Maria Hagströms artikel i senaste Canis, att hon får jaga ifatt handen, men jag fick inte riktigt till det. Får prova igen. Testade också att låta henne göra ingång genom att följa handen pch det gick ganska så bra. Lite utbackningar blev det också, men attans också, hon har lärt sig två steg bakåt och lägga sig…jag som försökte vara medveten har belönat för ensidigt. Slarvigt!!! Fritt följ med kongstörning, ganska så bra.

Ida fick på sin prommis springa efter kongen på varsågod, jag håller henne i halsbandet och hon får se när jag kastar kongen en bit, sen säger jag ”här” och så går vi från kongen, när hon tar kontakt med mig gör vi helt-om och jag säger ”varsågod”. Det gick snabbare och snabbare att få henne att ta förväntansfull kontakt.

Om annasjyckar

Varför hundblogga? Det här är min träningsjournal, jag kan gå tillbaka & kolla vad jag gjort & hur jag tänkt. Mina vänner kan hålla koll på mig och skulle någon inspireras eller få idéer av det jag skriver så blir jag bara glad! :D Hundnörd ut i fingerspetsarna där hund på längden, bredden & tvären upptar en stor del av mitt liv. Har tränat många olika saker och tycker att det är kul att lära mig nytt. :)
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s