Klickerdag

Idag hade Hundägarutbildningssektorn bjudit in klubbens instruktörer och assistenter på en klickerdag med Canisinstruktör Camilla Thörner. Det var en grundläggande informationsdag, men det är alltid nyttigt att bli påmind och inspirerad. Gnista fick komma ut tre korta pass och jag vet ju egentligen att jag kör för långa pass…men vad gör man när hunden bara står och lyser av träningslusta efter ett ”lagom långt” pass ;)…ska i alla fall försöka bli bättre på det här och faktiskt nyttja någon av alla dessa äggklockor som jag köpt för ändamålet… :D.

Gnista

Pass 1: Att komma in fot och göra en start. Jag hade med korv och kongen som belöning, korven tror jag var lite klent för det kunde inte riktigt konkurera med snön som var såååå smaskig. Det blev lite bättre när jag belönade med konglek. Först belönade jag bara ingången, sen ingång+att jag tog ett steg framåt. Efter ett tag gick det bättre men snöätning skapade fördröjningar innan de flesta ingångarna ingångarna.

Pass 2: Stå mittemot mig och backa. Det här har vi ju ganska nyligen börjat på och varför bryr jag mig då om en ganska ”onyttigt” övning som inte ingår i någon tävlingsklass? Jo, jag har teorin att ökad kroppskontroll och koncentration gör att hunden blir tyst och eftersom nu Gnista kan vara lite ljudlig så kommer jag att träna på just det här genom olika övningar. I backandet vill jag ha ett medvetet backande där hon använder musklerna och kroppskontrollen till att backa rakt bakåt. Nu fick jag börja med att klicka bara tanken bakåt för att sen höja kriterierna. Belönade nu med blodpudding som jag för det mesta kastade bakom Gnista. Blodpuddingen var jättegod tyckte Gnista och jobbade gärna för den. Tror det som mest blev fyra steg bakåt. Som jag uppfattadet skällde hon mest i början innan hon kommit in i ”leken” men blev tyst när hon kom igång.

Pass 3: Bakifrånkedjing, target-sitt-ligg-”klick”. Testade först av delarna var för sig, target funkade okej, ligg funkade bra men sitt var svårt…hon började backa istället och så bra som hon backade nu har hon väl aldrig backat ;), men nu var det ju inte det vi tränade så det blev ingen belöning. Fick till sittandet sen och då belönade jag med godis (blodpudding) från handen, uppifrån medan hon satt. Länkade sedan samma sitt-ligg och även här var det backande som gällde så jag fick bryta kedjan efter sitt och belöna en eller ett par gånger till. La sen samman och då skötte hon det bra. La till target och då blev det tokigt igen, fick gå närmre target och då gick det bra. Men hon är ju såååååå härlig! När hon kommer in i ”leken” riktigt lyser det om henne och hon bjuder beteenden hela tiden :D!

Ida har fått prommisar så i veckan ska ni nog hitta på nåt kul!

Om annasjyckar

Varför hundblogga? Det här är min träningsjournal, jag kan gå tillbaka & kolla vad jag gjort & hur jag tänkt. Mina vänner kan hålla koll på mig och skulle någon inspireras eller få idéer av det jag skriver så blir jag bara glad! :D Hundnörd ut i fingerspetsarna där hund på längden, bredden & tvären upptar en stor del av mitt liv. Har tränat många olika saker och tycker att det är kul att lära mig nytt. :)
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s