Flytbaserad sökträning

Idag var det äntligen sök igen, härligt! Men vädret var mindre härligt, runt nollan, blåst, mulet och rått…brrrrrrr… Fyra hundar var det i alla fall som skulle få ge sig ut i sökskogen, var av en kom från den kurs som jag tänkte ha nu men pga andra aktiviteter blev decimerad till just en. Så hon fick erbjudandet att komma kl. 10 till klubben för lite genomgång innan vi åkte ut till sökskogen och resten av gruppen. Det gick i alla fall bra och den var en riktig naturbegåvning den svarta lilla labbetjejen, så det går nog ganska så snabbt att lära in söket där.

Gnista hade jag ju redan efter förra gången en plan för och jag måste säga att den höll jag mig till ganska så bra.

Systemövning där figgarna finns på djupet, matar med laxpastej-på-tub, matar framåt inåt tills vi får kontakt, slutar mata och jag ropar, Gnista kommer in och jag skickar med flying på nästa skick osv.

Framföring och start – Gnista drar mig upp till startplatsen och det är för mig okej, inget jag kommer lägga energi på att få bort. Jag lägger henne ner ca 5 m från starten, går med koll på Gnista fram till rutkanten och kollar stig och hörn, går tillbaka till Gnista och tar med henne ”här” fram till start, ställer upp åt vänster och skickar ganska snart. Startskall, kanske mata ordentligt med godis innan första skick? Hon hade i alla fall inte startskall någon annan stans, eller kanske kalla in och göra flying från starten? Lite riskabelt men jag kanske ska testa nästa gång… 

Första skicket – vänster, upp på berget, startskall, bra ut och fram till fig, kom bra, bra flying på nästa skick.

Andra skicket – höger, bra ut och fram till fig, kom bra, bra flying på nästa skick.

Tredje skicket – vänster, bra, här gick jag ut i rutan upp över en bergknäppa så jag kunde se fig och kalla på Gnista rätt. Bra in och jag skickade med flying från den plats jag stod men det gick bra att springa över stigen och vidare ut på näst slag.

Fjärde skicket – bra ut, bra in, bra flying.

Femte skicket – bra ut och bra in…

Sjätte skicket – fick stopp när jag hade skickat flying efter ca 8 m, jag tog tillbaka och skickade om, då bra ut och bra in…

Sjunde skicket – …även här blev det stopp efter ett skick med flying, tog in och skickade igen men stopp igen och nu visade det sig varför det blev stopp…hon var bajsnödig…i fredags kväll fick hon ett ben som natten som var hade resulterat i diaré och nu kom det lite igen…när hon var klar tog jag in henne och försökte med ett ljud, fick stopp i alla fall, tog tillbaka och fig fick gå fram och visa sig och sen tillbaka och då var det full fart ut.

Åttonde skicket – när hon kom in hade jag en figge nära som fick springa ut när jag släppte henne, i brist på godis så blev det kastad kong som belöning, så det blev ett okej avslut i alla fall.

Något som saknas på både matte och hund är kondition!!! Men har man varit ”däckad” i nästan ett år så sätter det sina spår och det tar tid att komma tillbaka. I övrigt är jag väldigt nöjd med hur det gick, så jag tror att vi kör så här ett tag till innan jag ska börja ”fixa och trixa” igen, vill ha mer flyt och att Gnista ska få känslan av att det är lätt att springa.

Så appropå skickandena och flying’arna…1 när hon fick gå från sittande blev det startskall, 2-4 BRA! 5 bra fart men passerade på min högra sidan ca 2 m ifrån mig vilket jag köpte bara för att alla andra var tighta och fina med riktigt god uppmärksamhet på mina händer och mitt kroppsspråk (jag kör flying med vänster och stoppar med höger+kroppen vänd mot henne). 6-7 stopp, 8 höll jag henne i halsbandet innan jag släppte henne på flying.

Om annasjyckar

Varför hundblogga? Det här är min träningsjournal, jag kan gå tillbaka & kolla vad jag gjort & hur jag tänkt. Mina vänner kan hålla koll på mig och skulle någon inspireras eller få idéer av det jag skriver så blir jag bara glad! :D Hundnörd ut i fingerspetsarna där hund på längden, bredden & tvären upptar en stor del av mitt liv. Har tränat många olika saker och tycker att det är kul att lära mig nytt. :)
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s