En vecka sen sist men sök igen…

Snö har det kommit i veckan, men eftersom det varit kallt också så är det 2-3 dm ”fluffsnö”. Ganska mysigt faktiskt och rent och fint ute…

Idag var vi tre som körde sök, Dan, Ewa och jag och eftersom det var en del snö upp till ”gamla vanliga” rutan så tog vi ett annat ställe…lång backe och snö här också men upp kom vi efter lite puttande och sats-tagande.

Den nya rutan hade aldrig Gnista varit i och det var en hel massa år sen jag var där, men den var öppen med stenbummlingar och lite ris här och var. Vi vallade bara mittstig och sen körde samtliga systemövningar. Eftersom rutan var ny och ovallad så fick vi lite kvitto på om vi kunde skicka våra hundar rakt ut utan att vara beroende av kantlinjen, det visade sig att alla hade lite problem med det och fick stopp eller att hunden vek av framåt för tidigt.

Innan vi körde igång gick jag en sväng med Gnista så att hon skulle få rasta av sig och bli lite varm. Numer kan jag ha henne lös på rastningen utan att hon drar till rutan och ”kan själv”, MEN jag var lite noncharlant efter prommisen när jag gick fram mot rutan för då drog hon ut på hägersidan varifrån hon fick vind. Givetvis fick jag inte stopp på åbäket, så jag ropade till fig att inte belöna och då kom hon snabbt tillbaka. Vi samlade ihop oss och gick mer kontrollerat fram till starten… Alltså, från promenad och fram till rutan SKA hon framföras kopplad!

Starten – När vi väl samlat ihop oss efter mitt slarv så gick hon hyfsat, drog före så jag fick påminna henne ett par gånger. Hade ju tänkt kalla in och skicka med flying på första skicket, nu blev det inte riktigt bra eftersom med den upptrampade stigen blev det lite tight, speciellt som jag började skicka till vänster. Får prova en annan gång när det finns lite bättre utrymme och jag är med lite bättre. 

Första skicket – fick stopp på ca 30 m, jag fick ta tillbaka och skicka om och då hittade hon utgångsspåret och jobbade sig ut i det. Ute hos fig matades hon framåt ca 10 m, fig slutade mata, Gnista kom innåt och jag hejade på, skickade med flying på nästa.

Andra – fjärde skicket – Flying, bra ut, bra in. Något stopp men då hon nosade men då sa jag till och hon fortsatte ut.

Femte – sjätte skicket – Stoppade och samlade ihop henne mellan skicken, okej men något stopp så jag fick skicka om. Annars bra ut och bra in.

Sjunde – nionde skicket – Figurantern fick komma ganska nära och sen springa utåt och tjoa på mitt kommando så jag kunde skicka Gnista på flying men med stor retning bara för att få henne att ta i lite mer även om hon var trött.

Överlag tycker jag att hon skötte sig bra, men det är ju som jag sa när vi hade eftersnack, jag skulle önska en lite större tändning i skicken. Hon går som en disel, men om hon hade lite mer tryck i skicken kanske hon inte fick stoppen? Bättre belöning? Nu har jag laxpastej hos figgarna och jag tror nog att det är ”tubgodis” som gäller…leksak tror jag inte hon laddar mer på och annat ”tubgodis” går nog lite på ett ut. Fast kanske prova med makrill eller tonfisk på tub…luktar det illa så är det säkert jättegott i Gnistas värld?! Sen tror jag att det är VIKTIGT att få Gnista i bättre kondition för nu är den INTE bra och hon är lite trind.

Om annasjyckar

Varför hundblogga? Det här är min träningsjournal, jag kan gå tillbaka & kolla vad jag gjort & hur jag tänkt. Mina vänner kan hålla koll på mig och skulle någon inspireras eller få idéer av det jag skriver så blir jag bara glad! :D Hundnörd ut i fingerspetsarna där hund på längden, bredden & tvären upptar en stor del av mitt liv. Har tränat många olika saker och tycker att det är kul att lära mig nytt. :)
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s