Lite lydnad i grupp

Ledig förmiddag och hade stämt träff med Ewa och Dan & Ulla på klubben vid halv tio för lite lydnadsträning. Det blev inget långt pass men jag är riktigt nöjd i alla fall…

Idag var ledorden GODA FÖRUTSÄTTNINGAR och redan när jag parkerade bilen tänkte jag till och parkerade bakom klubbstugan så att hon inte skulle få ligga och titta på de andra. Gnista fick börja och jag tog henne ur bilen och rastade av henne en liten stund och då for hon boffandes iväg till infarten av klubbområdet, kanske var det ett rådjur som farit iväg eller något snöras från ett träd? Hur som så lyssnade hon inte på mig och det kändes som ”åh nej, inte en sån här dag”…kanske är det löpet som närmar sig? Jag beslöt mig i alla fall för att köra igång och trots den starten så skötte hon sig ganska okej när jag väl började med fria följet. Jag blev kommenderad och Gnista var mest tyst, men nog finns det massor att jobba på där! Kontakt, position, inte-äta-snö och så att få bort ljud ytterligare… Väldigt nyttigt är det i alla fall att bli kommenderad för jag blir väldigt självmedveten och går sämre än vanligt och det är klart att sånt har inverkan på Gnista! Jag körde ett pass fritt följ på ungefär en kvart med två pauser i (jag la ner henne och pratade med de övriga en stund) och tänkte först köra mer men ångrade mig och nöjde mig med det här och det känns bra!

Sen körde de andra sina hundar innan det blev fika och eftersnack, med som vanligt bra diskussioner :).

Om annasjyckar

Varför hundblogga? Det här är min träningsjournal, jag kan gå tillbaka & kolla vad jag gjort & hur jag tänkt. Mina vänner kan hålla koll på mig och skulle någon inspireras eller få idéer av det jag skriver så blir jag bara glad! :D Hundnörd ut i fingerspetsarna där hund på längden, bredden & tvären upptar en stor del av mitt liv. Har tränat många olika saker och tycker att det är kul att lära mig nytt. :)
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s