Trivseldag på klubben

Idag hade jag bjudit in till en ”Trivseldag med korvgrillning och störningsträning”. Som vanligt när jag annordnar saker så ska det vara enkelt, alltså hade jag lagt in en annons i klubbtidningen, sen fick deltagarna själva ta med vad de ville grilla och jag fixade grillen.

Vi började med samling inne med kaffe, trots regn och halka så var vi nog 15 personer, där pratade jag om vad störningsträning är för mig och hur man kan jobba med det på olika sätt. Efter det gick vi ut och jag drog fram en fotboll, en pulka, pet-flaska med grus i, ringar med plastsnitslar, en skinnbit i ett snöre…med det här eller egna grejor fick de sen jobba i grupper om tre personer med en hund i taget. Det viktiga var att de bestämde innan de drog igång övningen med varje hund vad de skulle göra och sen var det hundägaren som bestämde och sa hur han/hon ville ha det. Själv gick jag omkring och gav lite in-puts och stökade runt på allehanda sätt för att visa att man i störningsträning kan göra hur konstiga saker som helst (gå tätt bakom föraren, gå upp jämsides så hunden kommer mellan oss, krypa framför hundarna som satt, göra businviter, kasta flaska, springa, ställa mig nära, kasta mig på backen osv). 😀

När alla hundar kört så grillade vi korv, då hade jag hunnit bli ganska hungrig och alla var nöjda med dagen så vi avslutade där, några åkte hem och andra tog prommisar. Det här gör vi om fram i februari…:)

Om annasjyckar

Varför hundblogga? Det här är min träningsjournal, jag kan gå tillbaka & kolla vad jag gjort & hur jag tänkt. Mina vänner kan hålla koll på mig och skulle någon inspireras eller få idéer av det jag skriver så blir jag bara glad! :D Hundnörd ut i fingerspetsarna där hund på längden, bredden & tvären upptar en stor del av mitt liv. Har tränat många olika saker och tycker att det är kul att lära mig nytt. :)
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s