Is & halka…men lite lydnadsträning

I början av den här veckan har det mest skvalat av smältvatten och snön har varit blöt och trottoarer och gångbanor har varit täckta av glansis. Usch, hade det varit i början av mars så okej, men nu i mitten av januari så vet man ju att kyla och snö kommer tillbaka.

Idag blev det i alla fall lite träning när jag hade några lediga timmar på förmiddagen, då träffade jag Ewa, Dan & Ulla på klubben. Nu gick det inte att träna där eftersom det var bara is och skarsnö, men vägen bakom bussgaragen var helt isfri så dit åkte vi.

Gnista fick börja men med en gapig transport fram till platsen vi skulle träna så var fritt följ uteslutet. Ja, jag kanske skulle berätta varför hon är såhär just nu, löpet drog igång förra torsdagen och då är hon alltid urtråkig i attityden. Hon är ju inte den mest samarbetsvilliga hunden annars och när det är löp är det ett antal resor värre. Men, men nyttigt och trevligt att komma ut så då tog vi och körde saktagående. Först genom grupp med gappayrullen bakom, gapig start och även om hon går hyfsat sakta så känns det inte stabilt, det känns inte som att hon riktigt vet vad ”sakta” betyder. Nu var det i och för sig riktigt länge sen sist, så vi har att jobba på. Dan föreslog att låta henne gå sakta mot mig och jag testade utan att få till det så bra, hon vill ju bara snabbt komma nära eftersom hon tror jag vill ha baklängesfot. Får fundera ett tag till på den. Sen pratade vi om att ha en sak framför som jag stoppar henne innan och sen får hon ta den ibland och ibland belönar jag hos mig…men det känns som att det bara är att glömma eftersom jag inte har den kontrollen över henne. Ska jag köra en sån övning måste jag ha en vakt vid grejen, annars så kan hon rätt vad det är förse sig själv och då kan jag säga vad jag vill…för det skiter hon högaktningsfullt i. Ja, hon är för gullig 😉 Tillbaka till saktagåendet då, första gångerna fick hon gå ganska kort och sen ökade jag sträckan. Provade sen att ge gappayrullen till en i gruppen som skulle få kasta den när jag sa ”bra-varsågod”, svårt och lite gapigt när lekens spelregler ändrades men det ska nog funka i alla fall.

Avslutade sen med en slät inkallning med kommendering, lät henne sitta länge innan jag kallade in så hon fick höra kommendeingen flera gånger (men hon ryckte inte ens till), okej fart med tanke på underlaget (frusen grusväg) och okej ingång.

Nu har jag bestämt mig för att anmäla till lägre sök i Oxelösund i mars och min målsättning med den tävlingen är att ha ett hyfsat sök och ingen nolla på lydnaden. Inga höga ambitioner men man måste börja nånstans.

Om annasjyckar

Varför hundblogga? Det här är min träningsjournal, jag kan gå tillbaka & kolla vad jag gjort & hur jag tänkt. Mina vänner kan hålla koll på mig och skulle någon inspireras eller få idéer av det jag skriver så blir jag bara glad! :D Hundnörd ut i fingerspetsarna där hund på längden, bredden & tvären upptar en stor del av mitt liv. Har tränat många olika saker och tycker att det är kul att lära mig nytt. :)
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s