Att få bort frustrationen…

Idag var jag äntligen ledig och hade stämt träff med Ewa och Dan & Ulla på klubben kl. 9.30 för lydnadsträning. Det känns så lyxigt att ha hela dagen ledigt och känna att jag kan ta den tid jag behöver. Upplägget var också kanon, kaffe, träna ett varv, kaffe, träna ett varv, kaffe…som på den ”gamla goda tiden” med Östersunds-maffian ;). Fram för flera sånna här dagar!

Första passet: Fritt följ började jag med och jag körde på det sätt jag kommit fram till under veckan som var. Alltså, för att få bort frustrationen över belöningarna så hade jag korvbitar i vänsterhanden strax bakom byxans sidosöm så att Gnista visste att de fanns där. Belönade lite tätare i början med ”bra” och fram med en korvbit som jag stoppar in i munnen på henne. Det gick riktigt bra och hon var mest tyst och fokuserad. Glömde sig någon gång men då fick jag påminna henne om vad jag hade i handen. Bra är att hon inte bryr sig om handen mellan belöningarna. De som tittade på tyckte att det såg mycket bra ut, och jag veeeet ju att hon ääääär duktig…men den här frustrationen har stått ivägen…men nu jobbar jag vidare såhär ett tag och hoppas att det kan vara rätt väg att jobba.  Apportering började inte bra alls, vi gjorde först en hel tävlingsmässig med tjuvstart, startskall, tugg… Då frågade Dan om hon kunde sitta kvar om jag la apporten framför henne och att jag sen gick ifrån….”jaaa då” sa jag…men se det kunde hon för dagen inte. Sen tramsade hon bara ur mer och mer, jag riktigt såg hur det snurrade mellan öronen på henne och hon inte riktigt orkade förstå vad jag ville att hon skulle göra. Då bröt jag och gjorde bara lite ”sitta-hålla fast” och ”komma-ta apporten ur min hand-göra ingång” för att få belöna mågot väldigt enkelt och det gick bra. Belönade avlämnandena med korvbitar.

Andra passet: Fritt följ började jag med andra passet också för att få henne att samla ihop sig, jag gjorde som första passet och det gick riktigt bra nu också. Visst finns det detaljer, men de får vänta till senare.  Apportering och nu skulle vi testa Dans idé om att ta bort halter och få bort uppladdningen i kvarsittandet. Första försöket gick jag och Gnista och la ut apporten, gick tilbaka och när jag vände upp så skickade jag på en gång. Nu blev det startskall och inte helt bra. Nästa gång när jag la ut apporten så tog jag korvbitar i handen och pratade med henne på tillbakavägen och efter jag vänt upp så gick vi en bit på samma sätt mot apporten innan jag kommenderade och då var hon tyst! Det är nog så att uppmärksamheten mot apporten och förväntan att få springa och ta den konkurerades ut av korvmatandet. Visst är farten lite sämre, men det spelar ingen roll hur fort hon springer om hon har rediga startskall! Avslutade med att kasta apporten och sen mata, gå mot apporten matandes och sen kommendera medan jag gick och det gick också bra. Avsluten var över lag ganska okej. Kryp var hon idag riktigt bra på och bara ett par gånger hamnade hon lite långt fram men då stod jag still och fick henne tillbaka det steg som behövdes för att hon skulle hamna i position igen. Bra teknik.

Efter träningen fick hundarna varsin prommis och nu börjar Ida bli bättre i magen, skönt!

Om annasjyckar

Varför hundblogga? Det här är min träningsjournal, jag kan gå tillbaka & kolla vad jag gjort & hur jag tänkt. Mina vänner kan hålla koll på mig och skulle någon inspireras eller få idéer av det jag skriver så blir jag bara glad! :D Hundnörd ut i fingerspetsarna där hund på längden, bredden & tvären upptar en stor del av mitt liv. Har tränat många olika saker och tycker att det är kul att lära mig nytt. :)
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s