Hämtaövning & dålig mage

Så var Ida pigg och kry i magen igen, men då är det Gnistas tur…stackarn, när jag var hem idag (många gånger blir det) så var hon inte alls sig själv när hon gick ut. Öronen bakåt och svansen lågt, hon som annars brukar gå ut med attityd! Svansen i vädret och ”boff, boff här kommer JAG!”. Ikväll var hon tillbaka i alla fall och det var ju skönt (även om det är en jäkla ovana som inte är så rolig när man ska gå genom trapphuset på natten), nu är det bara att hoppas att magen är på bättringsvägen också så jag slipper ut i natt. Men jag får ju vara tacksam över att båda hundarna är väldigt friska individer som väldigt sällan varit sjuka under sina liv, hoppas det fortsätter så…

Efter en lång jobbdag så blev det lite ”latmansrastning” och sen lite hämtaövningar för Gnista. Jag körde på en väg och en korridor åt varje håll, tre föremål åt en hållet och två åt andra. Jobbade med att inte ha startskall som jag jobbade med apporteringen i går (fast utan godbitar idag pga magen) men pratade med henne under transporten fram till skicket. Föremålen var brandslang, hockeypuck, barnsko, fingerhandske, tumhandske. Det var mörkt ute ovh vi körde i ljuset av gatlyktor så föremålen syntes men inte jättetydligt.

Första omgången fick jag tre startskall, hon fick avlämna i position, körde varannan sida. Inför sista avlämnndet släppte hon handsken ca 3 m från mig och började ät snö.  

Andra omgången fick jag bara ett startskall (jag tror att jag blev duktigare på att jobba henne fram till skicket ;)) men denna gång  tog jag emot föremålen framifrån (utom det sista) och det kändes som att det blev mer flyt. Körde två gånger åt hållet med tre föremål och sen varannat. Belönade efter sista föremål med att under ordnade former bara ge henne kongen.

Om annasjyckar

Varför hundblogga? Det här är min träningsjournal, jag kan gå tillbaka & kolla vad jag gjort & hur jag tänkt. Mina vänner kan hålla koll på mig och skulle någon inspireras eller få idéer av det jag skriver så blir jag bara glad! :D Hundnörd ut i fingerspetsarna där hund på längden, bredden & tvären upptar en stor del av mitt liv. Har tränat många olika saker och tycker att det är kul att lära mig nytt. :)
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s