Nöjd!

Vaknade av att solen sken, hur härligt är inte det???!!! Efter lite plock åkte jag till den snö och isfria vägen för att träna lydnad med Gnista. Ida får fortfarande bara prommisar eftersom jag tycker att hon fortfarande markerar på ett framben.

Gnista fick tre korta pass.

Första passet: Saktagående mot petflaska och det går stabilare och stabilare, på bara tre repititioner var jag uppe på en sträcka av ca 20 m, ibland får hon gå hela vägen och ibland får hon klick när hon går bra. Belönar efter klicket med att hon får komma till mig för att få smaskiga godbitar, idag leverpastej och ostkuber. Fritt följ fortsätter med godis i vänsterhanden så att hon vet att det finns och att det kan komma när som helst, tyst och mest fokuserat. Tappade bara kontakten ett par gånger men hon plockade snabbt upp den igen.

Andra passet: lek med gappayrullarna i en ”bit-släpp-bevaka”-variant och hon tycker den leken är kul, när hon drar emot ordentligt får hon för det mesta vinna men ibland blir jag passiv och då släpper hon mest bra. Sen lekte vi avlämnandet av rullarna, jag har en i varje hand och håller i öglan, hon biter tag i den ena och får vinna (när hon drar bra) den sen visar jag den andra och den får hon ta när hon lämnat den första i min hand och släppt den. Saktagående mot petflaska gick bra nu också så efter bara ett par gånger så la jag ut lilla targeten så hon fick trampa på den, klick+godbit och sen sakta därifrån mot pet-flaskan. Det gick fin-fint men hon fastnar lite på lilla targeten, jag tror den är viktigare i hennes värld, men när vi väl kommit ifrån den så släppte hon den och gick mot nästa target. När nu det här gick så bra så var det ju bara att fortsätta ;)! Galopp till liten target och saktagående till pet-flaska jag tog Gnista i halsbandet när jag ställde upp i rikting mot targeten, sa ”före” och släppte iväg henne, bra galopp fram till target. Första gångerna klickade jag direkt när hon kom till target och gick fram och belönade vid den även om Gnista mött upp mig men kom sen på att jag inte ska klicka med en gång utan säga ”stå” när hon är vid target och sen gå fram för att inte klicka förrän jag är framme och har tagit fram godbit så att jag även kan belöna henne i rätt riktning. Efter den belöningen så fick hon gå sakta mot pet-flaskan fritt följ. Vi fortsätter såhär både med att stärka delarna och bygga en helhet. Fritt följ gick bra nu också.

Tredje passet: Började med apporteringsgrunder som ”sitta och hålla fast appporten”, ”ingångar”, ”ta upp apport och göra ingång” för att sen avancera och ”hämta utlagd apport”, ”hämta kastad apport” där hon blir matad när vi går tillbaka från att lagt ut/kastat apporten och sen inte får sitta still i skicket utan jag går med henne och hon var tyst hela tiden! Bara att fortsätta lägga om fokus i momentet! Lek med gappayrullarna som ovan och det gick bara bra och Gnista tycker att det är kul!

Riktigt nöjd är jag i alla fall med dagens träning på alla sätt och vis :D!

Om annasjyckar

Varför hundblogga? Det här är min träningsjournal, jag kan gå tillbaka & kolla vad jag gjort & hur jag tänkt. Mina vänner kan hålla koll på mig och skulle någon inspireras eller få idéer av det jag skriver så blir jag bara glad! :D Hundnörd ut i fingerspetsarna där hund på längden, bredden & tvären upptar en stor del av mitt liv. Har tränat många olika saker och tycker att det är kul att lära mig nytt. :)
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s