Ett par korta pass & jag är fortfarande nöjd!

Den här veckan jobbar jag 05.20-16/17…en riktig slitvecka, dessutom är det årsmöte på onsdag kväll. Men det är bara att bita ihop och sen ge hundarna sitt på kvällarna, som ikväll när jag åkte och tränade lite lydnad med Gnista, två korta pass blev det och det gick så bra!

Första passet: Fritt följ med godis i vänsterhanden, till en början fick jag påminna henne ganska ofta om att jag hade godis där, men efter ett tag så kom hon in i det. Tyst, bra position och bra kontakt. Fina vändningar och svängar. Kvarsittande och inkallning har hon ju börjat låta kvarsittandet i, gnäller lite när jag lämnar henne. Först gjorde jag ett par kvarsittanden där jag gick tillbaka och när jag var någon meter ifrån sa ”bra” och kastade korvbiten bakom henne. Sen la jag ett par korvbitar bakom henne, lämnade ca 20 m, vände mig och sa ”varsågod” och hon fick ta dem. Andra gången jag gjorde så hade hon redan snott korvbitarna när jag vände mig, så det var bara att gå tillbaka och göra om. Denna gång backade jag ifrån henne så jag kunde påminna henne om att hon skulle sitta kvar. Körde en ”varsågod” från sittandet och sen en inkallning  innan hon fick ta dem, en inkallning utan korv bakom, för att avsluta med en ”varsågod” för kvarsittandet. Bara de två första gångerna gnällde hon när jag lämnade henne, sen var hon tyst och hon var också tyst i inkallningarna, inga startskall.

Andra passet: Saktagående mot pet-flaska kändes riktigt stabilt till en början men sen vet jag inte om det var några korvsmulor som störde ut på ett ställe för där satte hon näsan i backen ett par gånger och det var inte bara så att hon nosade till, nej, hon glömde lite bort vad vi höll på med. Efter dessa två misslyckanden så började vi om och då klickade jag och belönade innan hon kom till platsen hon nosade och efter ett par sådana snabba belönanden så kunde hon gå hela sträckan igen (ca 25 m). Galopp mot liten target när gåendet funkade så körde jag lite galopp, lite dåligt tempo tidag men det kan ju bero på att det var dåligt ljus så den inte syndes så bra? Tänkte på att säga ”före” efter jag släppt halsbandet och hon gjort en bra start och att ibland klicka bra fart och ibland att hon var framme vid target. Galopp-stå-saktagående la jag sen samman ett par gånger och jag tycker att hon ställer om ganska bra mellan delarna, lite tveksamt men det kommer att bli bättre är jag helt säker på och jag tror inte att det dröjer :).  Lek med gappayrullarna bara en kortis, men samma lekar som igår.

Idag läste jag färdigt tidningen Canis och vid sista artikeln om target så blev jag så glad! Det är ju preciiiiis det jag jobbar med nu i framåtsändandet, det var kul att läsa att jag tänker ”rätt”… 😀

Om annasjyckar

Varför hundblogga? Det här är min träningsjournal, jag kan gå tillbaka & kolla vad jag gjort & hur jag tänkt. Mina vänner kan hålla koll på mig och skulle någon inspireras eller få idéer av det jag skriver så blir jag bara glad! :D Hundnörd ut i fingerspetsarna där hund på längden, bredden & tvären upptar en stor del av mitt liv. Har tränat många olika saker och tycker att det är kul att lära mig nytt. :)
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s