På G, eller…?!

Man kan ju nästan tro det för faktiskt blev det ett par korta pass för Gnista ikväll också.

Första passet: Fritt följ, i början for hon iväg några gånger och åt snö men efter några täta belöningar så var hon med i matchen och gick riktigt bra. Fortsätter med godis i handen och det kommer jag nog att göra månaden ut och inte sluta för tidigt. Däremot så kommer hon att få prestera mer och mer innan hon får godiset.  Inkallning körde vi precis efter fria följets godisavslut och nu var hon tyst båda gångerna, både i kvarsittande och inkallning. Lämnade ca 30 m. Belönade med godis och hjälpte henne in i rätt position med handen. Kryp först följa godishanden ganska avancerat med böjar, vinklar och längd…lite slarv med bakbenen ibland då det blev något hopp, men armbågarna var i hela tiden. Körde sen ett tävlingsmässigt kryp som var riktigt bra och hon jobbade verkligen för att hålla sig i position.  Lek med gappayrullarna som tidigare i veckan till att börja med, sen fick hon lyssna på vad jag sa (ligg, stå, sitt, backa, fot) och utföra innan hon fick ta rullen.

Andra passet: Saktagående mot pet-flaska blev det bara idag, målet för dagen var att ställa henne framför mig, ställa mig minst 5 m bakom och vänta tills hon frivilligt började gå framåt. Det gick bra men jag ska nog inte ställa henne på ”stå” när jag ställer henne framför mig, ”stå” betyder ju att hon ska stå blickstilla ju…kanske ”stanna” eller ”vänta” är bättre…om jag nu måste säga något alls…kan vara bra att komma ihåg till nästa träningspass. En annan sak som är bra att tänka på är kanske att säga ”sakta” när hon frivilligt börjar gå. Nog för jag har sagt det ordet förut men nu försöker jag få henne att förstå vad det betyder. Växlade med att belöna några steg och längre sträckor. Fritt följ gick finnemang nu också.

Ida har jag bestämt ska bara få koppelprommisar ett tag fram över för idag tyckte jag att hon haltade mer igen. Hon tycker att det är väldigt svårt att göra ifrån sig just nu när det bara är is och hård skare överallt, hon vill ju göra det i fluffig snö…

Om annasjyckar

Varför hundblogga? Det här är min träningsjournal, jag kan gå tillbaka & kolla vad jag gjort & hur jag tänkt. Mina vänner kan hålla koll på mig och skulle någon inspireras eller få idéer av det jag skriver så blir jag bara glad! :D Hundnörd ut i fingerspetsarna där hund på längden, bredden & tvären upptar en stor del av mitt liv. Har tränat många olika saker och tycker att det är kul att lära mig nytt. :)
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s