Lydnad i kyla

-22 i morse när jag gick upp och inte startade jobbilen, en kollega fick komma förbi med en booster och då hoppade den igång. Under morgonsvängen sen pendlade temperaturen mellan -18 och -25, när solen gick upp blev det bättre så på mina lediga förmiddagstimmar åkte jag till klubben för att fika och träna lydnad med Ewa och Dan & Ulla. Ulla bjöd på smaskiga vaniljhjärtan dagen till ära.

Gnista fick börja och fick jobba ganska mycket med fria följet. Nu är hon ju tyst så nu är det dax att börja jobba på att hon ibland släpper kontakten, för fastän jag går med godbit i handen (för dagen leverpastej) så kan hon släppa kontakten efter ett tag, som om hon blev uttråkad när det inte blir belöning hela tiden? Ja, ja vi jobbar på så får vi se… Idag sa Dan och Ewa att jag skulle ”snuva henne” på belöningen om hon släppte, alltså malla mig lite med belöningen och visa henne vad hon missade utan att hon skulle få något. Sen göra om och belöna kontakt. Ska testa lite till innan jag utvärderar. Fick också tipset att belöna ”livligare” med godiset så att hon verkligen hör att hon är duktig. Provade det också och vidare utvecklade det till att också bli att hon fick jaga efter godbiten. Det funkade bra. Efter mycket koncentration så fick hon göra en inkallning, som var tyst och bra. Avslutade sen med hopp som inte var så vidare värst bra med startskall och tar i hindret. Hon laddar lite mycket på hindret så efter startskall ställde jag några gånger upp, sa ”fot” och gjorde helt om och belönade med en gång istället för att kommendera. Ska nog fortsätta så.

Om annasjyckar

Varför hundblogga? Det här är min träningsjournal, jag kan gå tillbaka & kolla vad jag gjort & hur jag tänkt. Mina vänner kan hålla koll på mig och skulle någon inspireras eller få idéer av det jag skriver så blir jag bara glad! :D Hundnörd ut i fingerspetsarna där hund på längden, bredden & tvären upptar en stor del av mitt liv. Har tränat många olika saker och tycker att det är kul att lära mig nytt. :)
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s