Mera vindövningar…

Sökträning med Gnista idag och jag fortsatte på det sätt jag jobbade förra gången (väl dolda figuranter, gå med Gnista i koppel och låta henne få vind, dra mig mot fig en bit och när jag har stadig markering släpper jag och hon får springa fram och kampa med kongen och äta köttbullar) och det har gett resultat!!! Idag letade hon inte alls spår på samma målmedvetna sätt som tidigare, visst konstaterade hon att det fanns spår men hon släppte det snabbt när jag tog ett steg därifrån (förra gången fick jag mer dra henne bort från spåret). Dessutom tog hon vinden tidigare och jobbade mer aktivt med hög näsa och snusade och ”fnös”. Det känns som att figurantintresset också ökar i den här övningen. Fem gånger fick hon och jag tycker att det gick riktigt bra rakt av :).

Efter fika och prat så fick Ida en prommis, nu haltade hon igen…men det är ju halt så nog kan hon ha sträckt sig igen. Får hålla koll…

Sen fick Gnista ett litet pass lydnad. Fritt följ gick okej. Hopp gick jättebra, fick hoppa mot target och jag testade lite frivilliga hopp. Mot target funkar finfint, först gick jag med henne och sa hopp under gång mot hindret och sen testade jag att stå still och låta henne göra frivilligt uthopp som funkade okej (lite för lydig men det tar sig ;)). Klickade först targettramp och sen sa jag ”sitt” innan hon trampat och faktiskt gick det bra (liiiten fördröjning blir det på sittandet men det kommer). Komihåg att lägga targeten längre bort från hondret än vad jag vill ha ut henne så att jag kan säga ”sitt” innan hon kommer fram till den.

Om annasjyckar

Varför hundblogga? Det här är min träningsjournal, jag kan gå tillbaka & kolla vad jag gjort & hur jag tänkt. Mina vänner kan hålla koll på mig och skulle någon inspireras eller få idéer av det jag skriver så blir jag bara glad! :D Hundnörd ut i fingerspetsarna där hund på längden, bredden & tvären upptar en stor del av mitt liv. Har tränat många olika saker och tycker att det är kul att lära mig nytt. :)
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s