Exprimenterande…

Det var ju den där hundpläden jag testade lite med Gnista för ett tag sen, lite påläsning och funderande så var det dax att testa lite igen.

Idag la jag upp det som så att jag började med att lägga henne på pläden med handtecken, lämnde och gick tillbaka och belönade med godis några gånger. I det här stadiet ligger hon på helspänn och väntar på att något ska hända men lite gick hon ner i förväntan så då tog jag in henne till sidan och belönade med godis. Sen gick vi tillbaka till pläden igen och belönade att hon låg där ett par gånger innan jag tog in och belönade henne igen. I första skede var det bara en igång som genererade belöning och att hon fick gå tillbaka till mattan där hon blev belönad flera gånger. När jag tyckte att hon var lugnare och fokuserad började jag efter ingången köra ett kort fritt följ. Det gick mest bra. Någon gång var hon lite ljudlig men annars tyst. Godiset tog slut, men kom på att jag skulle testa med kongen. När hon låg på filten höll jag fram kongen men inte förrän jag klickade fick hon ta den och sen försökte jag få henne att ligga ner och dra lite i den tills jag sa ”tack”. Det här med att kampa liggande var till en början lite svårt (hon vill ju gå in i full kamp med en gång som ska avslutas i vinst och att hon travar rint med den) men gick bättre och bättre. Körde med 2-3 gånger belöna liggande på en gång då jag kallade på henne och belönade ingången och sittandet vid min sida eller gick fritt följ en bit. Det här gjorde under med koncentrationen och dent här med en pläd är ju inte så dumt alltså. Även om jag har jobbat med att hon ska ligga förut så blir det ju mycket tydligare med en speciell plats att ligga på, tydligare både för mig och henne. Det är också kul att hon själv springer till pläden och lägger sig när jag börjar gå däråt. Inte varje gång men några gånger gjorde hon det i alla fall och med tanke på att det är andra tillfället jag kör så är jag väldigt nöjd :).

Blandade också in lite hopp som funkade riktigt bra, tyst och fint, bra uthopp, liten fördröjning i sittandet men fint återhopp.

Kul var i alla fall att hon under kongbelöningsdelen av passet var helt tyst!

Om annasjyckar

Varför hundblogga? Det här är min träningsjournal, jag kan gå tillbaka & kolla vad jag gjort & hur jag tänkt. Mina vänner kan hålla koll på mig och skulle någon inspireras eller få idéer av det jag skriver så blir jag bara glad! :D Hundnörd ut i fingerspetsarna där hund på längden, bredden & tvären upptar en stor del av mitt liv. Har tränat många olika saker och tycker att det är kul att lära mig nytt. :)
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s