Fortsätter exprimenterandet…

Idag träffade jag Dan & Ulla och Brittis på klubben för lite träning under mina lediga förmiddagstimmar, termometern sa -2 men den gråmulna dagen kändes kallare än så med rå luft och lite isiga vindar. Jag kom tidigt så jag hann ta båda hundarna på en liten prommis innan lydnadspasset.

Jag bestämde mig för att fortsätta med Gnista där jag startat i söndags. Så ut med hundfilten och så började jag belöna att hon låg kvar. Först med godis och sen med kongen (som hon fick dra lite i liggande)…sen började jag tappa tråden och spårade ur…jag gick ca 4 m från filten och tog in henne och fy på mig…hon lät och jag belönade…ajajaj. Efter två sådana frågade Dan vad det var jag tränade och jag blev plågsamt medveten om min ”urspårning”…tänket till och sen belönade jag kvarliggandet innan jag ställde mig ba ra en meter från filten och tog in henne vid sidan, tyst! Kunde sen ganska snabbt utöka avståndet och snart kände jag att vi kunde köra igång med fritt följ. Det känns i alla fall riktigt bra att göra på det här sättet och i och med att jag kör omvänd lockning innan hon får sin belöning när hon ligger på mattan så känns det som att vi etablerar en bra lek som mer går ut på att hon bjuds belöningen än att hon kräver och kastar sig över den….jobbar vidare så så får vi se hur det utvecklar sig. Kom ihåg mina kriterier & prioriteringar! 1. Tystnad 2. Attityd…har vi de här två delarna så har vi resten som i en liten ask… 😉

Fritt följ körde vi sen och efter den här uppvärmningen så kändes hon bra och uppmärksam, bättre än tidigare då hon varit lite nosig. Om nu det beror på att hon på ett bra och balanserat sätt kunde belönas med kongen eller om det är ”mellan-löps-lugnet” som har infunnit sig får vi se. Jag varierade med att belöna med kongkamp som avslutades olika (hon fick vinna ~40%, byta med godis ~20%, jag plockade av henne den ~20%). Trevligt var också att hon kom in bra med kongen varje gång, även om hon ett par gånger såg lite motvillig ut….

Avslutade med slät inkallning och för första gången startade hon på tävlingsledarens kommendering, vi gjorde om och då satt hon så fint även om två tävlingsledare ropade och jag stod och ryckte och hade mig. När jag väl kallade var det så hon tänkte till ett ögonblick innan hon exploderade :). Men det är helt klart något att vara vaksam på, vi har inte haft problem med det förut och det ska heller inte bli något problem.

Om annasjyckar

Varför hundblogga? Det här är min träningsjournal, jag kan gå tillbaka & kolla vad jag gjort & hur jag tänkt. Mina vänner kan hålla koll på mig och skulle någon inspireras eller få idéer av det jag skriver så blir jag bara glad! :D Hundnörd ut i fingerspetsarna där hund på längden, bredden & tvären upptar en stor del av mitt liv. Har tränat många olika saker och tycker att det är kul att lära mig nytt. :)
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s