Sök med vind

Idag var det fem hundar som tränade sök och vi var på ett nytt ställe ca 200 m förbi klubbstugan, det var lite trångt om parkeringar där så jag tog Gnista, en hundfäll, vattenskål och sökgrejor och gick dit. Band upp henne i ett träd en bit från starten med en gran i vägen så att hon inte såg vad vi hade för oss i rutan. Hade ingen aning om hur hon skulle fixa det, men jag tänkte att gapar hon på tok för mycket så får jag väl gå tillbaka med henne till bilen. Faktiskt var hon riktigt duktig, hon lät nog lite när jag tjoade som mest med en annan hund men annars så var hon riktigt tyst och var balanserad då jag tog henne därifrån när det var hennes tur :)!

Själva söket var väl inte ett av de bättre, provade lite annorlunda idag. Vinden kom bakifrån då jag gick på stigen så tanken var att lägga ut figgar på varisinn sida och sen gå ut och låta henne plocka vinden och släppa henne när hon hade bra markering. Nu är det ju så att vind inte alltid gör som man tänkt sig och att vi var i en annan ruta där man rätt vad det var plumsade ner i snö upp till låret…så den ”smidighet” och det ”flyt” som jag vill ha inte riktigt infann sig när jag rörde mig osmidigare än en snöelefant…

Hur som haver så är hon fortfarande intresserad av spåren och det där trycket jag vill ha i markeringerna när hon vindar in figgen infann sig inte riktigt. Om det nu berodde på att det var en helt ny fig och en som hon bara gått på lite är ju svårt att veta. Idag var väl inte riktigt belöningen jättekul heller. Även om figuranterna var nybörjare så var dom duktiga, men Gnista är ju svår att figga för. Skulle behöva någon/några som kan dra upp henne mer men sånna figuranter är det inte så gott om. Många figuranter är tyvärr ganska statiska i sin lek och har lite svårt att omprovisera och ge sig in i leken med liv och lust. Men som sagt, Gnista äääääär svår att figga för eftersom hon inte är så väldigt social, inte den ultimata sökhunden inte….men har jag sagt att jag ska köra sök så ska jag…spåra får hon göra sen ;). Tjurskallig matte eller va??!!!

Ja det tycker nog mina sökkamrater i alla fall, de föreslår poppisar men jag säger styvnackat nej ;). Vad jag däremot kan tämka mig är att gå tillbaka till lätta systemövningar med öppna figuranter som klickar och matar med godbit och sen avancera därifrån…men vi får se…poppisar vill jag i alla fall inte ha, tror nämligen inte det gynnar/utvecklar Gnistas sökarbete.

Om annasjyckar

Varför hundblogga? Det här är min träningsjournal, jag kan gå tillbaka & kolla vad jag gjort & hur jag tänkt. Mina vänner kan hålla koll på mig och skulle någon inspireras eller få idéer av det jag skriver så blir jag bara glad! :D Hundnörd ut i fingerspetsarna där hund på längden, bredden & tvären upptar en stor del av mitt liv. Har tränat många olika saker och tycker att det är kul att lära mig nytt. :)
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s