Fortsätter…

Idag fick jag ihop två pass ”tystnads-träning” med Gnista och så var vi ut en sväng med Henrik, rask promenad/jogga. Ida fick ett par prommisar.

Gnistas första pass var på klubben där vi tränade med Ewa och Dan & Ulla. Jag började med att belöna att hon låg på hundfällen, sen omvänd lockning innan jag lät henne komma in fot. Det gick okej, men kom der ljud så bröt vi och hon fick gå tillbaka till fällen och började om. I början belönade jag med blodpudding. En vaken träningskamrat noterade att det var inför svängarna hon lät så då valde vi att köra transport från filten till punkt där jag gjorde halt och sen följde en höger eller vänstersväng. Var hon tyst så stor belöning med en gång men lät hon så gick vi tillbaka till filten och började om. Gick sen över till att belöna med kongen och då först att hon blev belönad med den kongen och att hon fick ligga på filten och hålla/tugga lite medan hon låg. När jag började ta in henne fot kom ljuden, men jag valde att stå nära filten så att jag kunde lägga om henne med en gång. Nu lät hon ca 5 gånger innan hon var tyst och snabbt fick stor belöning med kongkamp och kongspring. Såhär kommer jag att göra ett tag till för jag tror att hon kommer att förstå…

Ikväll blev det ett pass till och då belönade jag bara bed kong, så som i den sista övningen ovan. Nu blev hon tyst snabbare tycker jag.

Om annasjyckar

Varför hundblogga? Det här är min träningsjournal, jag kan gå tillbaka & kolla vad jag gjort & hur jag tänkt. Mina vänner kan hålla koll på mig och skulle någon inspireras eller få idéer av det jag skriver så blir jag bara glad! :D Hundnörd ut i fingerspetsarna där hund på längden, bredden & tvären upptar en stor del av mitt liv. Har tränat många olika saker och tycker att det är kul att lära mig nytt. :)
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s