Uppletande, igen…

Ja, det är vad som funkar bäst just nu, om man ser till vad min rygg fixar, och Gnista tycker det är väldigt kul :). Men det är klart, ett jobb jag låter henne sköta nästan helt på egen hand faller ju alltid henne i smaken ;). Henrik tycker också att det är kul att lägga ut grejjer på lite luriga sätt och det är ju bra för då är han inte så svårövertalad.

Henrik fick idag välja fyra saker att lägga ut, det blev metallröret, barnskon, plastkedjan och en handske. Tre omgångar och Gnista såg inget av utläggandet. Belönade föremål 1-3 med torrgodis och 4 med torrgodis och kastad kong. Vid ett tillfälle fick hon ingen godis utan skickades på en gång istället, ska öka andelen ”obelönade” avlämnanden sakta så att hon ser nästa skick som en belöning i sig. Denna nedtrappning får INTE medföra tugg utan jag vill ha lika fina avlämnanden som hon hittills har bjudit.

Bra saker: #Inga startskall. #Bra jobb, målmedvetet i bra tempo. #Fina apporteringar, inget tugg och bra ingångar. #När hon får vittring på föremålen jobbar hon sig fram fint och systematiskt.

Saker att jobba med: #Första föremålet, första omgången tog hon upp, släppte, nosade vidare lite, tog det igen och kom in bra med det. #Jag tyckte mig se att hon gärna går ut i vänsterhörnet och snabbt tar grejjer där medan det som ligger till höger på djupet tar tid att lokalisera. Har jag varit förutsägbar och överdoserat djupet till vänster? Likaså går hon gärna till buskarna och kollar av… Nästa gång ska papper och penna med så jag kan rita lite :).

Om annasjyckar

Varför hundblogga? Det här är min träningsjournal, jag kan gå tillbaka & kolla vad jag gjort & hur jag tänkt. Mina vänner kan hålla koll på mig och skulle någon inspireras eller få idéer av det jag skriver så blir jag bara glad! :D Hundnörd ut i fingerspetsarna där hund på längden, bredden & tvären upptar en stor del av mitt liv. Har tränat många olika saker och tycker att det är kul att lära mig nytt. :)
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s