Tyst, fokuserad & samarbetsvillig

Ja, så var Gnista idag också…är det på riktigt eller är det en fas…? Äh, jag njuter så länge det varar :)! Började med att promma hundarna, de fick varsinn och de tyckte att det var skönt att få springa lite lösa på gärdena.

Gnista fick efter prommisen ett pass lydnad och idag tog jag inte fram hundfällen utan körde igång med en gång och det gick såååå bra! Litet gnäll när jag körde kryp men annars inte ett ljud :). Började med att ställa upp och sen fritt följ av varierande längd, en hel del stegförflyttningar och vändningar. Riktigt bra! La sen på läggande under gång och inkallning och hon var lika tyst då. Belönade med kongen som hon fick dra lite i innan jag släppte och hon fick springa en runda, sen kommer hon tillbaka och vi byter med godis innan vi jobbar vidare. Körde sen lite kryp och det gick okej men hon kändes där lite okoncentrerad, det var väl därav ljudet kom. Körde då mycket belöning i liggandet och sen bara något steg och det gick bra. Avslutade med att ha henne liggande mittemot mig och hon fick krypa mot mig, okej men lite hög bak ibland. Tystnad-skall kördes ett par gånger, BRA tystnad och hyfsat skall även om jag vill ha det längre. Avslutade skallet med tystnad-skall-tystnad som gick riktigt bra. En detalj som brukar vara bättre är att hon idag trampar i första skallet. Innan vi åkte hem fick hon ta stegen och jag testade att lägga target på sista steget, men det såg hon inte…eller brydde sig inte så mycket om. La då godisbitar på de tre sista trappstegen och då fick jag ner faten…får jobba vidare på det här. För med godis så tycker jag att farten över hela stegen ökar och då slarvar hon…

Om annasjyckar

Varför hundblogga? Det här är min träningsjournal, jag kan gå tillbaka & kolla vad jag gjort & hur jag tänkt. Mina vänner kan hålla koll på mig och skulle någon inspireras eller få idéer av det jag skriver så blir jag bara glad! :D Hundnörd ut i fingerspetsarna där hund på längden, bredden & tvären upptar en stor del av mitt liv. Har tränat många olika saker och tycker att det är kul att lära mig nytt. :)
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s