Sök, prommis & lite lydnad

 

Sökskogen idag och efter en del strul ibörjan, de tre första slagen var riktigt usla mest pga att jag varit slarvig i mina instruktioner till figuranterna. Har man lite annorlunda övningar så kaaaan man inte bara säga att ”vi kör som förra gången”…spark i arselet på matten. Sen samlade matten ihop sig och Gnista så från tredje skicket så gick det mest riktigt bra!

 Mindre bra:   # Starten, jag ville ha figuranter synliga och började till höger, jag tyckte att Gnista skulle se fig. Även fast han stod lite halvdold, men det gjorde hon inte så hon for iväg efter stigen. ”Gniiiista”, och jag fick tillbaka henne och skickade igen. Innan hon gått fram till fig så hade hon hunnit nosa i backen. Klick och blodpudding. Skickade till vänster, samma sak där, jag hade nog lite brått att få iväg henne också så hann inte se fig innan jag skickade. Tredje skicket hade högerfig kommit långt fram (stigen svängde svagt åt höger) så han syntes inte från där jag skickade. Dumt, dumt, dumt! Jag skulle ha tagit tillbaka fig till där jag ville ha dem, man ska ta den tid man behöver för att det ska bli bra! Det tjatar jag ju på alla andra om! Nästa gång ska jag ha fig på ca 20 m på första skicken och väl synliga och vara tydligare i mina instruktioner! # Ett par gånger kom hon tillbaka på stigen och då tänkte jag mig flying ut på höger sida, så jag höll ut vänsterhanden när hon kom och tänkte styra ut henne, men hon fortsätter stigen rakt fram. Hon kan det här även om det är lite ”överkurs”, så jag får jobba lite mer handtarget inför nästa gång så att hon finner ett värde i att följa handen. # Jag glömde påminna figgarna att vara sociala när de matade henne med godis och att det kunde få ta tid, det blev väl ganska okej ändå men jag tycker att det är viktigt att figuranternas värde ökas på. Ännu ett ”komihåg” till nästa gång och att när de slutar mata ropar ”klar” eftersom jag inte alltid ser dem.

Bra: # När vi väl kom igång vid fjärde slaget så gick hon som tåget, bra jämn fart och när jag skickar på flying passerar hon ganska nära och jag tar ett ½ steg framåt som riktningsgivare och hon springer vidare rakt ut. Då är det såååå skoj! # 10-12 slag idag också, mot slutet tog jag figuranterna närmre stigen för att få med mig många skick. # Ja, resten var ju bra tycker jag och efter de första tre misslyckade skicken så hade hon fullt fokus på rakt ut till fig och klick+äta godis.

Åkte sen till klubben och prommade den löpska Ida runt gärdena, hon var så glad och nöjd med det.

Gnista fick också en prommis och sen lite lydnad. Även idag gick vi in på plan direkt från prommisen och hade ingen hundfäll med, men det gick över förväntan i alla fall även om jag imorgon kommer att ta med hundfällen igen. Starter gick bra, en gång gick jag tillbaka till plankanten och la henne ner en stund när hon låtit i stegförflyttningar på höger. Sen kunde jag riktigt höra hur det klappra när hon stängde munnen istället för att låta :). Körde sen start och fritt följ med mycket stegförflyttningar, backanden och halter och det gick super. Ökade kedjan med start, fritt följ, ställande under gång och det gick också finfint! Sen blev det lite kryp och då belönade jag mycket att hon bara låg ordentligt innan vi började med enstaka steg, halter, svängar och backanden. Inte perfekt men hyfsat. En gång till fick jag gå av plan och det var första gången jag la henne ner för kryp, men sen var hon tyst.

Ännu en dag när jag är riktigt nöjd med det mesta :D.

Om annasjyckar

Varför hundblogga? Det här är min träningsjournal, jag kan gå tillbaka & kolla vad jag gjort & hur jag tänkt. Mina vänner kan hålla koll på mig och skulle någon inspireras eller få idéer av det jag skriver så blir jag bara glad! :D Hundnörd ut i fingerspetsarna där hund på längden, bredden & tvären upptar en stor del av mitt liv. Har tränat många olika saker och tycker att det är kul att lära mig nytt. :)
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s