Spår, ut-lek & bortkastad kong

Ingen lydnad idag men en sväng till skogen blev det nu när snön bitvis är borta där och solen sken så skönt.

Först la jag ett spår åt Gnista, när jag gjorde det hade jag Ida med mig lös. Fick idén när jag läste en blogg och ville testa ;). Spåret blev ca 500 m med 4 små träapporter och en läderrem på ca 10 cm. Det fick ligga i ca 40 min. Nomeselen hade jag med mig men ingen spårlina så hon fick spåra i koppel, dax att leta fram linan igen.

# Påsläpp – hon vill iväg och idag lät jag henne bara spontant plocka upp spåret. Hon fick snabbt fäste på mitt spår och Idas brydde hon sig inte om.  # Spårarbete– riktigt bra och fokuserat, ligger på ganska ordentligt men är sällan av spåret mer än någon meter. Vinklarna tar hon väldigt fint. Att Ida gått lös kring spåret när jag la det var inget hon brydde sig om, det var bara på ett ställe där Ida lämnat en hög och jag med flit passerat på ca 1 m avstånd. Gnista ville kolla in men det räckte med ett ”nähä” så fortsatte hon med det hon skulle. # Apporter– nja, det är ju det som går sämst och idag var inget undantag, men eftersom jag gick nära henne så kunde jag jubla när hon snusade till på den och då la hon sig och väntade på godis (blodpudding). Nästa gång/alla gånger MÅSTE jag ha bättre godis! Tex köttfärs, rå lever eller nåt annat riktigt sliskigt som jag kan ha i små burkar, en för varje pinne.

Efter spåret hade INTE hundarna lust att åka hem så det blev till att ”damma av” ut-leken. Provade först med båda hundarna samtidigt, men Ida var på hugget så för att inte riskera nåt så tog jag en och en. Då blev det också lite mer ordning och kanske lite mer produktivt ;). Ut-leken går i alla fall till som så att jag står på vägen och skickar ut hunden med ”ut”, sen ska hunden fortsätta tills jag ropar ”bra” och då kastar jag kongen utåt framåt eller så komma och ta den ur min hand. Eftersom det var länge sen vi jobbade med det här så började jag med att kasta samtidigt som jag sa ”ut” ett par gånger för att få fokus lite utåt, men snabbt gå vidare till att säga ”ut” och inte ropa ”bra” förrän hunden är påväg utåt. Stannar hunden för tidigt så väntar jag bara ut tills hunden fortsätter utåt och då kan jag belöna efter bara ett par steg. Det är riktningen utåt som är det viktiga. Körde båda hundarna och Gnista får lite stopp men när de inte ger resultat så upphör dem. Ida har inte samma fart men i alla fall fint fokus ut. Idag kastade jag kongen alla skicken…kastade så ”bra” att kongen fortfarande sitter i en gran si sådär 7 m ovanför backen och ej nåbar…:( Klantigt att ta bästa kongen till den här leken…

Om annasjyckar

Varför hundblogga? Det här är min träningsjournal, jag kan gå tillbaka & kolla vad jag gjort & hur jag tänkt. Mina vänner kan hålla koll på mig och skulle någon inspireras eller få idéer av det jag skriver så blir jag bara glad! :D Hundnörd ut i fingerspetsarna där hund på längden, bredden & tvären upptar en stor del av mitt liv. Har tränat många olika saker och tycker att det är kul att lära mig nytt. :)
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s