Korta kedjor

Igår tog jag med stooooora boken (Lydnadsträning i teori & praktik) till jobbet och läste på lite om tävlingsträning, bra att få lite idéer för hur jag ska lägga upp träningen…så nu kör jag mest korta kedjor på tre moment som avslutas med belöning. Efter belöningen tar vi lite paus och så gör vi ny ingång och tre moment…och det går riktigt riktigt bra! Tom framförgåendet går bättre :), även fast Gnista mest legat i bilen idag då jag har jobbat på ett MH så kändes hon samlad och harmonisk. Visst lät hon ett par gånger så jag fick säga till henne att lägga sig en stund…men två eller tre gånger under ett 30 min pass är ju inte mycket! Kedjorna jag körde var tex linförighet-framförgående-inkallning, fritt följ-läggande under gång-inkallning, fritt följ-inkallning-kryp, fritt följ-skall. Brast något moment så bröt jag och så började vi om med en ny kedja. Som sagt, Gnista kändes så med på noterna! Avslutade sen med en platsliggning själv, 5 min, ca 30 m och Gnista låg tryggt och bra hela tiden och när jag kom tillbaka så syntes det att det var kongen hon väntade på efter uppsittandet och helt-om-marschen. Det kändes också bra :).

Ida haltar fortfarande men något bättre har det nog blivit i alla fall. Korta koppelprommisar och vila fortsätter vi med.

Om annasjyckar

Varför hundblogga? Det här är min träningsjournal, jag kan gå tillbaka & kolla vad jag gjort & hur jag tänkt. Mina vänner kan hålla koll på mig och skulle någon inspireras eller få idéer av det jag skriver så blir jag bara glad! :D Hundnörd ut i fingerspetsarna där hund på längden, bredden & tvären upptar en stor del av mitt liv. Har tränat många olika saker och tycker att det är kul att lära mig nytt. :)
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s