Lyx-dagar!!!

Söndag och måndag lediga utan något speciellt planerat! Jättehärligt! Jag har passat på att ta sovmorgon, sett på film, bara slappat, varit på klubben och tränat hundarna….”ja tack” till flera sånna här dar :).

Igår när vi var på klubben fick Gnista fortsätta med korta kedjor och det gick helt okej, ett par gånger fick jag lägga ner henne men inte mer än så. Det kändes bra och ganska så stabilt faktiskt, sen finns det ju att peta i men det spar vi för nu.

Ett spår på stora plan blev det också, likt det som hon fick i fredags, men nu var det rå lever i belöningsburkarna vilket uppskattades. Påsläpp: Jag satte på selen och linan vid bilen, lät det hänga efter när jag gick med henne fram, ca 10 m från spåret kopplade jag loss och gick med ett par meters lina fram mot spåret. När hon fick fatt det så gjorde hon en kort analys innan hon gick åt rätt håll. Första 20-30 m av spåret hade hon lite jobbigt med att få fäste. Det gick ju på stora plan och om det hade varit mycket aktivitet där på förmiddagen vet jag ju inte. Sen hade hon 10 m fram till första vinkeln som hon klarade galant.  Spårarbete: Som sagt, det tog en stund innan hon fick fatt spåret ordentligt men sen gick det ganska så bra, okej, första spetsvinkeln fuskade hon lite i och genade ca 5 m före spetsen. Sista 15 m mot apporten gick hon inte i spåret så hon passerade den.  Apporter: Eftersom det var apporterna vi jobbade på så ropade jag tillbaka henne och hon tog spåret och gick i det fram till apporten som hon stannade vid. Det gjorde hon vid alla apporter…kortare och något längre stopp. En burk med några bitar rå lever tyckte hon var gott! Flera burkar ligger i frysen så det blir några spår till i veckan.

Idag blev det lydnad och ”runda koner”-leken. I lydnaden fokuserade jag mest på starten på lägreprogrammet, ingång-linförighet-framförgående-läggande under gång. Där jag får problem är efter framförgåendet, hon blir varvad av det momentet och vill ha belöning efter det. Jobbade speciellt med det, så flera gånger körde jag bara en sträcka framförgående och sen ett kort fritt följ innan belöningen. Det blev bättre men jag får ta och jobba på det här. I framförgåendet ligger hon på för mycket och nosen åker ner i backen ibland så inte blir det någon 10:a av det men idag gjorde hon riktigt fina halter i alla fall. Gjorde också kedjan framförgående-läggande under gång-inkallning, det gick bra. Några gånger stegen med target på första steget, först så drog hon hela stegen men när jag var snabbare och klickade rätt så blev det tramptarget på första steget och bra!

Shejpade slalom på agilityplan och det gick bra, fick till ”in-ut-in-ut”…men ibland blir det fort och fel…ingång ”in-ut” är hon i alla fall ganska säker på.

Runda koner” körde vi också så Gnista skulle få springa lite, det går super och hon är så lyhörd för om det är flying eller stopp. Duktig flicka! Idag stod konerna ca 80 m från varandra.

Om annasjyckar

Varför hundblogga? Det här är min träningsjournal, jag kan gå tillbaka & kolla vad jag gjort & hur jag tänkt. Mina vänner kan hålla koll på mig och skulle någon inspireras eller få idéer av det jag skriver så blir jag bara glad! :D Hundnörd ut i fingerspetsarna där hund på längden, bredden & tvären upptar en stor del av mitt liv. Har tränat många olika saker och tycker att det är kul att lära mig nytt. :)
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s