Ett bra spår & att bli kvar

Igår kväll åkte jag till klubben för ett pass lydnad med Gnista och det gick väl inte så vidare värst bra…eller  föresten…bitar går bra men andra bitar brister. Idag drar jag bara lite kort vad som var bra och vad som brister. Jag skulle värma upp bättre med ingångar innan jag gick in på kedjorna. Kanske ska jag köra lite lätta, snabba övningar också? Om det var att jag drog igång kedjorna för tidigt, men idag var hon ljudlig i skiftet mellan framåtsändande och nästa moment. Hopp mot target gick ganska bra även om jag fick vänta ut henne, för när hon hoppat satte hon sig så snyggt på andra sidan…men nu ville jag ju ha ut henne längre från hindret och ända fram till target. Hon är ju gullig 😉 och fast än jag vill ha mer så är hon tyst. Avslutade med lite roliga baklängesfot med stå/ligg, både frivilliga och på kommando innan vi jobbade lite fjärr med fokus på bra skiften. Det gick bra och hon är duktig :).  Under passets gång körde jag lite platsliggning, en inkallning och läggande under gång och för kvällen kom hon efter flera gånger :(, stressande… Nu tror jag inte att det är pga störningar utan att hon bara glömmer bort sig/inte har nån lust, så jag får ta och påminna henne om vaaaarför det är viktigt att bli kvar tills jag kommer tillbaka. Så nu blir det en hel del ”bli kvar”-träning och jag går tillbaka, sätter upp, gör helt om och efter 5-? m belöna med kongen. Det är vad som funkat bäst förut så nu är det dax att plocka fram noggrannheten med att göra det.

Ikväll skjutsade jag Henrik till scouterna innan jag åkte ut i skogen och la ett spår till Gnista, ca 400 m, 4 apporter, burkar med bitar av rå lever, direktpåsläpp, liggtid ca 30 min. Påsläpp: Jag satte på sele och lina innan hon fått koll på vart spåret fanns, sen gick jag bara fram mot spåret och lät Gnista plocka upp det, sen var vi iväg. Spårarbete: Som vanligt mycket bra, tryck i linan mest hela tiden och hon var inte av det många meter inte. Här känner jag mig trygg med henne. Apporter: Idag hade jag inte snitslat vid pinnarna utan tänkte att jag skulle lita på Gnista och ta mig tusan om hon inte stannar till vid varje pinne! I och med att hon annars ligger på ordentligt i linan så var det ganska så tydligt, jag valde i alla fall att berömma så fort hon stannade och det var helt rätt för där låg en pinne :). När jag kom fram så plockade jag fram burken med tre leverbitar, Gnista la sig frivilligt, fick en leverbit, jag väntade ut tills hon satte nosen på pinnen igen och så blev det en ny leverbit, upprepade en gång innan vi fortsatte.

Ja just ja, efter spåret blev vi kvar i skogen och jobbade extra på just det där med att sitta och ligga kvar. Jag var noga med att belöna det som jag bestämt, alltså att jag går tillbaka, sätter upp (om hon inte redan sitter), gör helt om och efter 5-? m kommer kongen fram. Att bli kvar ska på så sätt få ett större värde, idag gick det jättebra…

Om annasjyckar

Varför hundblogga? Det här är min träningsjournal, jag kan gå tillbaka & kolla vad jag gjort & hur jag tänkt. Mina vänner kan hålla koll på mig och skulle någon inspireras eller få idéer av det jag skriver så blir jag bara glad! :D Hundnörd ut i fingerspetsarna där hund på längden, bredden & tvären upptar en stor del av mitt liv. Har tränat många olika saker och tycker att det är kul att lära mig nytt. :)
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.