Suck…

Den här veckan är då inte som gjord för uppladdning inför tävling…helgen som var jobbade jag natt & hade att göra på dan, jobbar lååååånga dagar må-fr (5.30-16/17), måndag kväll barngrupp, tisdag kväll distriktets medlemsmöte, men ikväll stressade jag iväg till klubben för hundträning. En sak som är säker är i alla fall att Gnista INTE vilar sig i form efter ett par dagars inaktivitet! Nä, hon måste vara genomarbetad för att gå bra…så jag måste få till bra träningstillfällen de dagar som är kvar fram till lägre spåret på söndag. Jag hoppas innerligt på ett uppflytt…men vi får se om jag når dit. Klarar vi det så ska jag söka till Sörmlandsdistriktets SM-satsning, det skulle vara kul att vara med där…men konkurensen är svår för det är många som tävlar i spår…

Men men dagens övningar då… Började med prommis runt planerna, sen satte jag Gnista i bilen och gick till Ewa och Dan & Ulla för lite prat och idébollande, lite fika och sen tog jag ut Gnista för uppvärmning, såhär i efterhand så kan jag tycka att jag inte riktigt hade hjärnan med mig och forserade uppvärmningen och då kan man ju inte förvänta sig att Gnista ska vara på rätt nivå heller… Kopplade på efter ett tag och gjorde ingångar på en annan plan, ljudliga ingångar och jag kände mig stressad (när hjärnan mal ”tävling på söndag”), dåligt, dåligt, dåligt av mig! Körde bara ingång-fort linförighet-koppla loss-fritt följ och det jag främst ville testa var att efter linförigheten, ställa mig framför Gnista, koppla loss, stoppa undan kopplet, gå tillbaka men komma bakifrån och ta med henne på ”här” någon meter fram till startpunkten. Det gick ganska bra tycker jag, så jag fortsätter jobba på det. MEN jag önskar allt vad linförighet heter all världens väg, varför inte bara köra fritt följ…? det går ju MYCKET bättre ;).

Budföring, bara ca 50 m. Första vändan fick mottagaren mata Gnista med lite godbitar innan hon skickades tillbaka, hos mig fick hon också godbit, när jag skickade till mottagaren avslutningsvis fick mottagaren säga fot och gå ett litet fritt följ innan hon tog fram och gav Gnista kongen. Startskall första sträckan, annars okej.

Platsliggning med skott, när de körde det på andra plan så la jag Gnista ca 5 m från mig. Hon ligger okej men när jag lämnade henne först så gick hon upp, men sen som sagt låg hon…skotten bryr hon sig inte om alls. Innan vi åkte hen la jag Gnista på stora plan och lämnade ca 25 m (utan skott och vi var själva), det gick också bra.

Spår på stora plan fick Gnista idag, eftersom det är pinnarna som jag vill ha belönade så gör det inget om det inte är i skog. Svårigheten med plan idag var att det pågått träning där större delen av kvällen så det var bitvis ganska vältrampart. Spåret var ca 350 m med många vinklar och en liggtid på ca 15 min. Upptag: Gnista är helt frentisk fram till spåret i sitt letande efter spår, vi kan inte komma fort nog fram till spåret. Det kan ju vara därför hon slarvar lite i analysen för även idag tog hon bakspår ca 5 m innan hon själv vände och jobbade åt rätt håll. Spårarbete: Stort spårsug och hon jobbar bra om än lite snabbt ibland, hade hon haft ett något lägre tempo så hade hon varit lite nogrannare, nu spårar hon inte dåligt men hon blir lite flyig i vinklarna och hamnar ca 1 m av spåret ibland. Spårets sträckning var först en raksträcka på ca 50 m åt höger, rät vinkel sen ”trapp” med ca 15 m, spets, apport, böj, ett par vinklar, apport, 3 m senare vinkel, rät vinkel, spets, raksträcka ca 30 m, in på planen bervid, slutapport. Apporter: Jajamensan, hon stannar till vid varenda en! 😀 Sen hade vi en gottestund med många nosduttar på pinnen och hönspastej i portionsförpackningar.

Så inte nöjd med lydnaden (som såklart var mitt eget fel!) men jättenöjd med spåret…undrar om jag kommer att hinna få till ett spår med annan spårläggare innan söndagen? Men jag tror inte att det är nåt problem, snarare att det kanske blir mer intressant så hon går bättre…;)

Om annasjyckar

Varför hundblogga? Det här är min träningsjournal, jag kan gå tillbaka & kolla vad jag gjort & hur jag tänkt. Mina vänner kan hålla koll på mig och skulle någon inspireras eller få idéer av det jag skriver så blir jag bara glad! :D Hundnörd ut i fingerspetsarna där hund på längden, bredden & tvären upptar en stor del av mitt liv. Har tränat många olika saker och tycker att det är kul att lära mig nytt. :)
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s