En förmiddag på klubben

En förmiddag på klubben med hundträning blev det. Ett härligt sommarväder och nyklippta planer, så bra man har det! 

Ida markerar fortfarande på sitt framben så till nästa vecka ska jag nog leta upp en ”kläm & kännare” som ska få kolla upp henne, för nu har hon ju gått ett tag.

Gnista var tillbaka, visst lät hon ett par gånger men hon var betydligt mer samarbetsvillig än i söndags. Två teorier jag har är: 1. spåret är ett självständigt jobb som hon styr över, när vi sen kom till lydnadsplan låg hon kvar i det så jag hade behövt göra lite fler samarbets- och stadgeövningar för att ha hamnat rätt inför lydnaden. 2. jag blir nervös och är inte som mig själv även om jag inte känner mig nervös och det läser Gnista av.

För att förebygga detta så ska jag försöka få till lite tävlingsträning, där upplägget innan jag går in på plan nästan är viktigare än själva tävlingsmomenten. En annan sak jag ska jobba på är pasiviteten i och mellan momenten, att belöna dessa och dra ner på belöning i aktivitet. Ja, så ser planen ut för nu, testar och ser hur det går.

Idag fick Gnista och Ida först varsin prommis, sen fick Gnista två pass. Det första passet började vi med ingång på plan, jag fick börja om ett par gånger när Gnista inte var riktigt med mig men sen gick det bra. Dessutom var okoncentrationen på vad vi gör inte i närheten av hur hon var i söndags. Blandade sen baklängesfot med korta kedjor, det gick helt okej. Det andra passet blev det en hel del koppla loss. Hon går ju sämre i linförighet, förväntan är lägre och det är ju såklart mitt fel! Jag tränar sällan i koppel och när jag gör det så får hon inte samma belöningar som när hon är lös. Hennes bästa belöning är ju att få kongen och springa lite med den, det går ju att göra med koppel hängande efter också såklart! Sen jobbade jag med att koppla om kopplet, eftersom Gnista går igång så fort jag sätter handen på koppelhaken så fick hon sitta vid min sida och jag kopplade om flera gånger på raken. Var hon tyst fick hon en godbit och sen avslutade jag med ett sitt-kvar, gick tillbaka efter en liten stund, belönade, gjorde helt om och sen var det slut. Hade funderat lite över framförgåendet och hur jag ska få Gnista att ställa om sitt fokus, hade en idé om att gå tillbaka och kedja lite bakifrån där jag lägger störst fokus på halterna. Ställde upp Gnista på stå och ställde mig bakom henne i kopplets längd, sa ”stå” och gick fram till henne, sa fot, gjorde helt om och belönade med kongen. Efter ett par gånger ville jag testa att gå en bit med henne före, göra halt, gå fram till henne, göra helt-om-marsch och sen säga varsågod och hon fick ta kongen. Fint framförgående även om hon några gånger försökte tjuva och vända och ta kongen på eget bevåg, tur att man har koppel då. Ska fortsätta klura lite på hur jag ska få bort laddningen i momentet lite grand i alla fall. Avslutade passet med en platsliggning där jag plockade med kongen som jag la ner på olika ställen medan hon låg. Hon låg hela tiden.

Om annasjyckar

Varför hundblogga? Det här är min träningsjournal, jag kan gå tillbaka & kolla vad jag gjort & hur jag tänkt. Mina vänner kan hålla koll på mig och skulle någon inspireras eller få idéer av det jag skriver så blir jag bara glad! :D Hundnörd ut i fingerspetsarna där hund på längden, bredden & tvären upptar en stor del av mitt liv. Har tränat många olika saker och tycker att det är kul att lära mig nytt. :)
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s