Fritt följ & sitt kvar

Åkte till klubben efter jobbet för träning med Ewa och Dan & Ulla. Gnista och Ida fick först en prommis på 20 min, sen värmde jag upp Gnista med fritt följ och sitt kvar innan jag gick in på stora plan för kommendering.

Ingång på plan gick bra, jag sprang ett par rucher och gjorde ett par helomvändningar på vägen fram till startpunkten. Gjorde sen en start och efter bara några meters linförighet gjorde jag en halt, lämnade Gnista en bit, vände och gick tillbaka, gjorde helt-om-halt och gav henne lugnt kongen på varsågod. Hög kvalitét på belöningen men lugnare än om jag kastat den. Gnista fick springa lite med kong och hängande koppel innan jag tog in henne, bytte kong mot korvbit och ställde upp för fortsatt linförighet. Fortsatte linförigheten med kommendering, ibland gjorde jag halt igen, lämnade henne igen som ovan med fördröjd belöningsritual. Hon gick ganska bra hela linförigheten och var tyst så jag fortsätter med de här fördröjda belöningarna. Tränade sen sitt kvar och det gick inte superbra precis, hon går upp… Träningskamraterna tyckte att jag skulle prova bli lite missnöjd när hon for upp…men jag vet inte, det har inte haft rätt effekt tidigare, men jag kan ju alltid fundera på saken. Provade att sätta kvar henne med kongen bakom, givetvis med en vakt ;), hon gick upp ett par gånger men kom inte åt kongen så det funkade väl okej men jag vet inte riktigt om Gnista förstod?

Innan jag åkte hem fick hundarna varsinn prommis sen fick Ida ett litet pass fritt följ, hon gick riktigt bra 🙂 . Tight och fint men släpper lite i bakdelskontrollen i vänster-halterna, det kan ju bero på att hon inte är helt fräsch i benet än. Jag belönade med korv, inget kongkasta här inte förrän hon är bra och lanske inte ens då! Gnista fick fortsätta med blandad linförighet och sitt kvar och nu gick det ännu bättre…men det brukar ju göra det när jag tränar själv. Antagligen är jag lugnare och mer bekväm då. Fortsatte jobba med belöningsritualen som ovan. Det funkade bra! 🙂 Jobbade ganska mycket med position, backanden, vändningar och stegförflyttningar…tyst och ganska så bra rakt igenom…

Om annasjyckar

Varför hundblogga? Det här är min träningsjournal, jag kan gå tillbaka & kolla vad jag gjort & hur jag tänkt. Mina vänner kan hålla koll på mig och skulle någon inspireras eller få idéer av det jag skriver så blir jag bara glad! :D Hundnörd ut i fingerspetsarna där hund på längden, bredden & tvären upptar en stor del av mitt liv. Har tränat många olika saker och tycker att det är kul att lära mig nytt. :)
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s