Pre-löp & att lära känna varandra

Ja, indikationerna på att Gnistas löp är i antågande blir bara fler, i dagens sök gjorde hon det hon skulle men farten fanns inte. När jag sen tog ut henne på klubben för lite lydnad gick hon ganska bra men tappade fokus i tex kversittandet, reste sig och gick iväg och nosade. Ja, ja hade jag haft råd så skulle jag kastrera henne, för det här tre gånger om året är ju lite tråkigt. Nåväl, i några veckor ska hon bara få göra kuliga grejjor och så ska jag försöka jobba på enkla ”bli kvar”-övningar.

Idag var det varmt och vi tränade sök i en känd ruta som vi kört ganska mycket tidigare. Gnista fick en figge i varje hörn vid starten, här ville jag ha markeringar och lösa påvis. Första skicket travade hon ut, men väl ute jobbade hon bra och markerade, galopp in med rullen. Bra påvis, figuranterna fick klicka kontakt + ge tubost flera gånger där ute och återgången var ganska så bra. Andra skicket, samma sak och trav ut den här gången också, men i övrigt gör hon ju det hon ska. Tredje skicket så fick fig stå upp som vi har kört förut, dvs system. Hon travade ut och fick ett stopp, jag gick ut och skickade om och då gick hon ut, klicka + mata med tubost. Fjärde skicket skickade jag där det var riktigt risigt men det tog hon sig över bra i alla fall, hon gick ut men gick framåt för tidigt så jag gick ut en bit och skickade om och då tog hon figgen. Femte och sjätte skicket tog jag in figgarna för att göra flyende så att jag i alla fall skulle få lite ”hej-och-hå” och nog för det blev galopp ut, men inte sliter hon ihjäl sig inte…de stackars figuranterna hinner komma lååååångt innan hon är framme.

Efter söket åkte jag till klubben, dagens rapporttävling var slut men lite snack blev det innan jag tog ut Nero för att testa lite lydnad. Fritt följ, det märks att han inte är van vid mig och hur jag går och belönar. Jag brukar ofta starta fritt följ med ett par meter raksträcka och sen höger-halt och han var inte riktigt med där. Baklängesfot med stå/ligg, gick bra.  Inkallning, bara en kort slät men den gjorde han stiligt…men jag är van att säga ”sitt” när jag lämnar hunden…det tror jag inte Nero var van vid 😉 . Kryp bara lite kort för att testa och det gjorde han vansinnigt fint 🙂 !

Om annasjyckar

Varför hundblogga? Det här är min träningsjournal, jag kan gå tillbaka & kolla vad jag gjort & hur jag tänkt. Mina vänner kan hålla koll på mig och skulle någon inspireras eller få idéer av det jag skriver så blir jag bara glad! :D Hundnörd ut i fingerspetsarna där hund på längden, bredden & tvären upptar en stor del av mitt liv. Har tränat många olika saker och tycker att det är kul att lära mig nytt. :)
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Pre-löp & att lära känna varandra

 1. Carina Larsson skriver:

  Hahaha… jag brukar säga ”stanna kvar” 😉 Det funkar…..
  Han kan såväl stå/sitt/ligg under marsch!!! Typ dumrutan 😉
  Men du får väl komma underfund med vad han kan o annars bara fråga :-))

  • annasjyckar skriver:

   visst märks det att han är vältränad alltid!!! men vi tar det lilla lugna, jag vill ju få lite koll på hur han gör saker, vilka kommandon som funkar & vilka belöningar & hur de ska jobbas med 😀

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s