Träning med två hundar igen

Ja, och jag har faktiskt saknat det! Visst hade jag kunnat träna Ida men hon vill bara lite grand någon gång ibland, för hon är verkligen pensionär.

Idag blev det mycket hund för att vara en vardag i alla fall, på förmiddagen hade jag lediga timmar så då åkte jag till klubben och ikväll blev det en skogsprommis med alla hundarna och sen tilll klubben för träning med Gnista och Nero. Det var jättekul, Gnista var på hugget och Nero lärde sig snabbt hur jag fungerade 😉 .

Gnista har fått köra en hel del fritt följ med avbrott för sitt-kvar och det går bra, någon gång gick hon upp när jag var påväg tillbaka. Jag avslutar kvarsittandet med att göra helt om och gå ett par steg innan jag gör halt, håller fram kongen och på varsågod får hon ta den. Mest tyst och fokuserat idag. Körde lite kryp också, lite höga armbågar, gick över till att släppa ner gobiten mellan framtassarna iställtet för att ge från handen och det gick bra, ska fortsätta testa det.

Nero började jag med lite fritt följ, men kände att jag tappade honom i första steget. Då började jag med start och klick+kastad godis framför oss efter bara att jag börjat tagit första steget. Efter ett par gånger hade jag honom med mig. Jag tror att han egentligen kan mycket bättre men att han kanske inte riktigt har förstått hur jag säger kommandom och hur jag sätter mina fötter och använder kroppen. Det märktes i ingångarna också där han i början slarvade endel och inte jobbade in rumpan ordentligt, men efter några uteblivna belöningar och några snabba välplacerade belönigar så blev det bättre här också. Körde en slät inkallning som var snabb och fin med bra ingång. Jobbade sen med stå/ligg i baklängesfot med fokus på stadgan, han reste sig ibörjan och mötte belöningen i liggandet så då körde jag lite omvänd lockning. Han var duktigare på det när kongen dinglade framför näsan än när en öppen godishand kom. Efter ett par godbitar som handen stängdes om när han försökte ta dem så gick det snabbare och snabbare att få honom att låte bli den och vänta istället. Vi lekte sen med kongen och det märks att han tränat skydd, han går gäran in i skällande bevakningar om jag säger ”stilla”…så det ordet kan jag ju låta vara och går han in i det beteendet så kan jag med kroppsspråket avbryta. Sen satte vi oss på plan en stund för att koppla av och då gick han först upp i varv innan han lugnde ner sig, när han var lugn så gick vi av plan och på vägen därifrån flörtade han med mig hela tiden…en sån kan man ju inte låta bli att bli kär i! Fast det blev jag ju redan i valplådan 😉 .

Om annasjyckar

Varför hundblogga? Det här är min träningsjournal, jag kan gå tillbaka & kolla vad jag gjort & hur jag tänkt. Mina vänner kan hålla koll på mig och skulle någon inspireras eller få idéer av det jag skriver så blir jag bara glad! :D Hundnörd ut i fingerspetsarna där hund på längden, bredden & tvären upptar en stor del av mitt liv. Har tränat många olika saker och tycker att det är kul att lära mig nytt. :)
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s