Instruktörskonferens & spår

Helgen har varit ganska så fullbokad, igår var jag på Instruktörskonferens i Nyköping (8.30-15), åkte sen direkt till jobbet (16-03.30) och vid 11 idag åkte jag ut till skogen och spårade med hundarna. Så det var kanske inte så konstigt att jag nu på eftermiddagen blev väldigt trött så det blev hem till soffan och sova ett par timmar. Nu har jag lite ”måsten” att ta itu med…men först lite bloggande 😉 .

Instruktörskonferensen, eller föredrag om hundars aggressivitet samt lite övningar i samarbete. Var väl inte riktigt vad jag förväntat mig, jag hade trott att det skulle handla om stökiga kurshundar och hur man kan jobba med dem, men då klockan var tre och det inte tagits upp insåg jag att föreläsarna inte riktigt tänkt sig samma som jag. Tråkigt!

Idag la jag spår till Gnista och Nero, söket blev inställt då det var flera som inte kunde.

Gnistas spår var ca 600 m i bergig terräng, tre apporter, ca 1 timma liggtid. Spårupptag – spåret låg ca 15 m ut parallellt med vägen, jag gick mot det med kort lina, hon strävar bra framåt och vid spåret tar hon upp det men går i bakspår. Jag väljer att låta henne gå medan jag står tyst kvar och väntar vid den punkt hon tog upp spåret. Gnista spårar till vägen, vänder och kommer tillbaka, när hon passerar mig följer jag med. Spårarbete – första 200 m hade hon ett lugnare tempo och linan stretade inte lika mycket som den brukade, men sen kom hon igång och trycket var som vanligt. Spårade riktigt bra! Apporter – Riktigt bra! Hon letar aktivt vid pinnarna och vid varje stopp får hon ligga och göra 7-10 nosduttar+korv vid varje pinne.

Neros spår var i tallskog med en del stigövergångar och ganska trixigt. Ca 500 m, tre apporter, drygt 1 timmas liggtid. Spårupptaget – spåret låg ca 20 m ut parallellt med vägen, jag tog honom i kort lina utåt, han kikade lite på mig ett par gånger men när vi kom till spåret tog han det bra åt rätt håll. Spårarbete – han jobbar bra, inte riktigt samma noggrannhet som Gnista, men det kan ju bero på att han inte är van vid mina spår än (men det är inte så många som är lika bra som Gnista heller, så vi får se ;)). Han tappade lite i ett par vinklar, men han ringade fint och kom på rätt spår igen utan problem. Jag hade valt att tackla stigarna på olika sätt, gått över eller gått in på och följt och det gick bra det också. Apporter – gick över första som jag tappat bara 15 m efter upptaget, lät det vara. Övriga två pinnar plockade han upp och kom med så fint :)! Det vär länge sen jag upplevde det så det var kul. Jag belönade med korv idag men det märktes att han blev lite fundersam, har nu fått reda på att det ska vara köttbullar, så det får jag komma ihåg till nästa gång! 😀

Om annasjyckar

Varför hundblogga? Det här är min träningsjournal, jag kan gå tillbaka & kolla vad jag gjort & hur jag tänkt. Mina vänner kan hålla koll på mig och skulle någon inspireras eller få idéer av det jag skriver så blir jag bara glad! :D Hundnörd ut i fingerspetsarna där hund på längden, bredden & tvären upptar en stor del av mitt liv. Har tränat många olika saker och tycker att det är kul att lära mig nytt. :)
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s