Derby Flen-Katrineholm

Det här blir tredje inlägget jag påbörjar…jag har två som ligger men som jag inte orkat få färdigt. Kanske kommer de senare, kanske inte…

Ikväll var det då Derby, en inofficiell tävling där Flen möter Katrineholm i brukslydnad och lydnadslydnad. Sen räknar man snittet och den klubb med bästa snitt vinner. I år vann Katrineholm lydnadslydnaden och Flen brukset och totalen :).

Jag hade anmält Gnista till lägrelydnaden men efter hennes senaste träningspass där hon tillfälligt tappat allt vad stadga heter så kändes tillförlitligheten i momenten ganska usel och bara dumt att köra henne tävlingsmässigt då. Alltså fick Nero hoppa in istället och han är ju bra fantastisk, efter att ha bott hos mig i mindre än 2 veckor får vi ihop 263 p! Eftersom det är både lydnad och bruks så ligger alla hundar platsliggning utan skott i alla klasser.

Linförighet – 6,5 – position, segt sättande, vänstersväng, nosar – han var inte med mig, sen ar han ju inte van vid mitt ganska tvära sätt att gå…jag är ganska krävande med tvära svängar och ganska hastiga halter…men jag tyckte det vär bäst att hålla honom alert eftersom han hade tendenser att nosa. Ett par dk’n kostade jag på mig, det står inte i kommentaren men domaren måste väl ha hört…?

Framförgående8 – drar – jag tycker han går bra, men det som inte var bra var ett par nosningar och sen det första ställandet, han började gå när jag gick fram till honom.

Läggande under gång – 10 – kaboooom sa det bara 🙂

Inkallning – 10 – fint, men i avslutet satte han sig lite snett.

Kryp – 10 – ja vad säger man, det är bara att hänga på för han sköter det så jäkla fint :)!

Apportering – 7 – tugg – ja, tugg och lite lek så när han var någon meter ifrån mig klämde jag i med ett ”fot”.

Hopp9,5 – avslut – satte sig lite snett.

Plattsliggning utan skott10 – nja, han låg och nosade lite så jag skulle nog vilja att han låg utan att göra det.

Om annasjyckar

Varför hundblogga? Det här är min träningsjournal, jag kan gå tillbaka & kolla vad jag gjort & hur jag tänkt. Mina vänner kan hålla koll på mig och skulle någon inspireras eller få idéer av det jag skriver så blir jag bara glad! :D Hundnörd ut i fingerspetsarna där hund på längden, bredden & tvären upptar en stor del av mitt liv. Har tränat många olika saker och tycker att det är kul att lära mig nytt. :)
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s