Två pass…

Förmiddagspasset

Prommisar med var och en innan deras pass som uppvärmning.

Nero Fritt följ – precitionsträning i svängar och vändningar, först i sakta marsch och sen i vanlig. Han går bättre i sakta marsch än i vanlig, där han släpper lite och går med luft emellan. Det känns inte helt fokuserat på uppgiften. När vi går sakta blir han mer koncentrerad,  Inkallning – slät, bra! Platsliggning – själv, ca 3 min, bra.

Gnista Fritt följ – Läggande under gång – Inkallning – Ställande under gång i kedja, BRA! Lydnadsklass 1, here we come! 🙂 Kryp – bara liggandet och ett tasslyft.

Ida Lite fritt följ och det gjorde hon skapligt.

Kvällspasset

Nero fick börja med markeringsövningar med skall där Ewa gömde sig vid plankanten. Jag skickade de ca 15 m fram och då är det klart jycken letar efter sin rulle…suck! När han såg att den inte var där så backade han ut och började skälla. Jag hade sagt till Ewa att utbackning var prio ett så han inte behövde skälla så många gånger. Gjorde tre till och då började han skälla någon gång redan när jag ställde upp, väntade då tills han var tyst och då skällde han inte förrän han varit fram och backar ut.  Vi var noga med att efter kongen kastats snett bakom Nero för bakåtrörelsen så var det jag som kampade med honom och figuranten var då ganska passiv. OM det här nu är ett ”vinnande koncept” eller ej får framtiden utvisa, jag kommer att ge det några chanser till så får vi se…  Fritt följ med kommendering körde vi sen och det var inte bra, ”luft, position, släpper, sitter snett” skulle det stå i vilket domarprotokoll som helst! Så det var bara att gå tillbaka till starter och snabba kongbelöningar (idag gav kongbelöningarna mer än godis). Start och sen bara gå 1-6 steg innan belöningen kom. Inkallning ville jag sen lätta upp det hela med, men nu tjuvstartade han! Man kan ju undra om ”smekmånaden” är slut (ja, faktiskt var det en månad och två dagar sen han flyttade in 😉 ). Efter endel stanna kvar då jag gick tillbaka så fick han göra ett par inkallningar som var okej. Avslutade med ett par starter som var riktigt bra! 🙂

Hann bara med Nero ikväll för sen var jag tvungen att åka och hämta Henrik innan vi åkte till scoutstugan och lånade kanot. Första gången Henrik paddlade, men han hjälpte till bra…fast min rygg och axlarna kommer nog att tala om att dom finns imorgon. 😉

Om annasjyckar

Varför hundblogga? Det här är min träningsjournal, jag kan gå tillbaka & kolla vad jag gjort & hur jag tänkt. Mina vänner kan hålla koll på mig och skulle någon inspireras eller få idéer av det jag skriver så blir jag bara glad! :D Hundnörd ut i fingerspetsarna där hund på längden, bredden & tvären upptar en stor del av mitt liv. Har tränat många olika saker och tycker att det är kul att lära mig nytt. :)
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s