Blandad kompott

Idag har det blivit ganska magert med hundträning då dagen mest bestått av städning i baracken som vi bott i en vecka och lite annat fix. Nu har vi nämligen flyttat hem till Ullis fina lilla stuga och ska bo där när hon är borta. Igår däremot blev det pass för Nero och Gnista…

Nero som är kär så in i bomben fungerade ganska bra trots omständigheterna, men han blev trött andra passet och då sprang han och kollade vart jag gått med Gnista och stängde av öronen helt och hållet 😉 . Helt förståligt. Fritt följ gick bra och han har bra kontakt nu även om den kan bli bättre, så att han inte missar när jag svänger. Lek med att vänta på att bli bjuden jobbade vi på en hel del, för han är ganska korpig och tar både leksaker och godis så han nyps ibland. Nu fick han kampa och vinna, när han kom tillbaka bytte vi med gobit som han var tvungen att ta fint, gick han på för hårt så tog jag bort den. Med kongen var det samma, försökte han sno den utan att jag gav signal så fick han den inte. Här går han gärna in i skällande bevakning och jag tycker att det är lite kluvet det där. För visst vill jag på söket ha en bra skällande bevakning, MEN jag vill för den sakens skull inte ha en hund som går in i bevakning så fort jag står med en leksak i handen! Nej, jag måste nog bestämma mig för vad som gäller och när, och om jag ska träna skallmarkeringar på mig själv så måste jag sätta någon slags signal på det…ev tjänstetecken på?

Gnista gick riktigt bra och var tyst och fokuserad i fritt följ. Krypet var lite högt i armbågarna ibland men ganska okej.

Om annasjyckar

Varför hundblogga? Det här är min träningsjournal, jag kan gå tillbaka & kolla vad jag gjort & hur jag tänkt. Mina vänner kan hålla koll på mig och skulle någon inspireras eller få idéer av det jag skriver så blir jag bara glad! :D Hundnörd ut i fingerspetsarna där hund på längden, bredden & tvären upptar en stor del av mitt liv. Har tränat många olika saker och tycker att det är kul att lära mig nytt. :)
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s