Löpet är över…

…men Nero vill inte rikigt inse att så är fallet. Ikväll kunde jag ändå ha med alla tre hundarna på prommis och efter 20 min slutade han nosa Gnista i rumpan och göra försök att lägga huvudet på hennes rygg…skööööönt! Nu ligger Gnista i bilen medan Nero och Ida är inne och faktiskt är Nero ganska lugn.

Idag tog vi lång sovmorgon och åkte först till skogen en sväng och sen till klubben. Gnista och Nero fick varsitt pass lydnad. Sen fika och då fick jag hälsa på ännu en av Ingrids väldigt trevliga tervvalpar, konstigt att hon har kvar ett par stycken för vill man ha terv att jobba med så är det här en kull att kika på! Kennel Turbulens, mamma Toka har jag träffat sen hon var valp och hon är riktigt bra, pappan är meriterad till IPOIII. Kennelmamman på Lita Till har fått tillbaka en hane på 2 år som inte mycket är gjort med alls, tråkigt att det blir så ibland…men hon sliter på för att få honom grundtränad, men visst är det bra mycket enklare med en valp än med en 2-åring… Han verkar i alla fall jättemysig så har man mycket tid och tålamod så tror jag att han blir kanon!

Gnista fick börja med fritt följ som just nu mest går kanon, jag fick lägga ner henne ett par gånger i början för att hon lät, men sen tyst. Hon är så följsam och det är så kul att gå med henne då. Sitta kvar går väl inte så väldigt lysande å andra sidan…suck…Lotta som såg på noterade i alla fall att jag smeker Gnista innan jag lämnar henne, det kan kanske upplevas som kontaktskapande och inte lugnande som jag avser. Ska prova sluta med det så får vi se, kanske ska jag titta lite mer vid sidan också? Tål att funderas på och det är något jag tar med mig till lägret och hoppas på bra idéer på lösningar! Läggande under gång, bra. Ställande under gång också bra. Krypet gick riktigt bra idag, inte lika luftiga armbågar utan ner med dem i backen. Fjärrdirrigering, nära och hon gjorde mest fina skiften…lite tid tog det att få till ett bra ligg-stå i början men sen blev det bra.

Nero kändes väldigt ofokuserad när vi gick in på plan och jag trodde att om vi började med fritt följ så skulle han dra och kolla vart Gnista varit, alltså började vi med konglek! Han går som vanligt in i skällande bevakning men inte förrän man är tyst så får man kongen när jag ger signal. Han kom fint med den när han fått vinna den, sånär som på ett par varv med lite spring. Efter en liten stund höll jag kongen i höger hand och sa ”fot”, först tyckte han att det var lite konstigt med fritt följ men sen hittade han in i position och gick superbra med fina vänstersvängar. Avslutade sen vänster-om med att backa ett steg eller två, lite trixigt är det för han verkar ha fått för sig att backa=skall, men efter några försök fick jag till några tysta back-steg. Jag fåt nog börja med ett eller två steg och belöna innan han går in i skall. Hellre ett bakåt-steg som är tyst och bra än flera med skall. Själva kroppskontrollen har han så alla förutsättningar för ett snyggt backande finns! En inkallning, satt kvar bra men tempot tycker jag var lite dåligt…

Jag som bara tyckte att vi körde en liten stund…men när man spaltar upp det såhär så var det en hel del…och en hel del som gick BRA dess utom 😀 !

Om annasjyckar

Varför hundblogga? Det här är min träningsjournal, jag kan gå tillbaka & kolla vad jag gjort & hur jag tänkt. Mina vänner kan hålla koll på mig och skulle någon inspireras eller få idéer av det jag skriver så blir jag bara glad! :D Hundnörd ut i fingerspetsarna där hund på längden, bredden & tvären upptar en stor del av mitt liv. Har tränat många olika saker och tycker att det är kul att lära mig nytt. :)
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s