Tyst Gnista & skott med Nero

Efter jobbet packade jag in hundarna i bilen och for mot skogen för en liten prommis. Tort och varmt var det där, nu vill jag ha regn i en vecka så det blir nån svamp! Henrik vill ut och plocka och jag också, hör det är ju ganska kul när det finns mycket 🙂 .

Åkte sen till klubben och där fick alla hundar varsinn prommis och Nero och Gnista fick endel lydnad också.

Gnista: Fritt följ – mest tyst, ett par små pip som jag lite kom på mig med att tänka strunta i…men jag sansade mig och la ner henne, tycker jag inte att ljud är okej så ääääär det inte okej och då får man inte jobba. Andra passet var hon helt tyst. Jobbade med min gång och att vi ska ha bättre flyt genom svängar och vändningar, det gick bra…det kändes i alla fall väldigt bra :D! Kvarsittande – attans så bra det går!!! Varför gick jag inte tillbaka till det här tidigare för??? Jo, det vet jag ju egentligen, självförtroendet för de egna idéerna brast… Jag jobbade både med längd och tid, hade kongarna på mig och kong, bitstock och bitkudde utlagd . Hon gick upp en gång då båda kongarna låg i högen… Kryp – blir bättre och bättre, drar hon iväg så armbågarna är uppe så får hon backa tillbaka. Kedja med fritt följ-ställande under gång (alt. läggande under gång)-kvarsittande – kanon! Hon var tyst och fokuserad och var det inte en känsla av symbios idag! 🙂 Lek – Lite olika samarbetslekar med kongarna, att hon ska komma och avlämna för att få nästa. Lite dra i bitstock och -kudde. Externbelöning – det kändes bra och gångerna hon tjuvar minskar just nu hela tiden, kanske kan en förståelse för det börja anas? 😉

Nero: Ingång på plan – Ibörjan var han väldigt intresserad av leksakshögen, han är lite lättstörd ibland. Men jag gjorde det ganska enkelt och ville bara ha ett par meter från plankanten och in innan klicket. Jag avancerade sen, kanske gjorde jag det för fort? Jag tycker i alla fall att han kunde ha lite bättre attityd, gå med lite större förväntan…får fixa och trixa vidare på det.  Fritt följ -som sagt, lite mer tryck skulle jag önska, en större vilja att gå vid min sida och titta förväntansfullt på mig 😉 . Visst jämför jag med Gnista som jag har haft sen hon var valp och jobbat mycket med så att hon känner mig innan och utan, men som sagt, lite mer vill jag ha av Nero. Lek – konghantering, att man inte får kasta sig över den…jag har ett häftigt blåmärke på låret som påminnelse. Så fick han dra och springa med bitkudden, när han springer så ropar jag så lite som möjligt, har jag tid så backar jag hellre ifrån hela tiden när han kommer, till slut kommer han och bjuder mig den frivilligt och det är så jag vill ha det. Nu handlar det inte om att jag inte kan få in honom, för det kan jag om jag vill…men som sagt, jag vill att han ska vilja komma med grejen! Skott – så var det skott ikväll, jag tog bara Nero på en prommis ut mot stora vägen. Ett håll jag inte gått åt förut när det varit skotträning. Han kikade lite bakåt när vi gick ifrån klubben, kan skotträningssituationen blivit inlärd? gick vi åt ”fel” håll enligt honom? Det är ju svårt att veta, men vi traskade på bortåt, när vi var ca 300 m från skytten kopplade jag loss och vi fortsatte bortåt, första skottet tittade han upp, vi fortsatte bortåt, andra skottet tittade kanske upp något, vi började gå tillbaka, jag stannade och knöt skona innan andra så när det small var vi stilla, fortsatte tillbaka mot klubben så sista skottet hörde han nog på ca 250 m. Vi fortsatte tillbaka och så körde vi lite korta ingångar på plan, först provade jag med externbelöning men det orkade han inte riktigt med, han kändes ofokuserad, Provade då stoppa på mig kongen och då blev det lite bättre. En sak är i alla fall säker, han har inget kvarstående efter skotten som påverkar jobbet på plan 😀 . Efter nästa skottillfälle ska jag nog köra någn slags platsliggning när vi kommer tillbaka till området.

Om annasjyckar

Varför hundblogga? Det här är min träningsjournal, jag kan gå tillbaka & kolla vad jag gjort & hur jag tänkt. Mina vänner kan hålla koll på mig och skulle någon inspireras eller få idéer av det jag skriver så blir jag bara glad! :D Hundnörd ut i fingerspetsarna där hund på längden, bredden & tvären upptar en stor del av mitt liv. Har tränat många olika saker och tycker att det är kul att lära mig nytt. :)
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Tyst Gnista & skott med Nero

 1. Carina Larsson skriver:

  Heja er!!! Oj, vad du kämpar på =)) Men så kommer det oxå att bli bra till slut 😀
  Har du funderat på nån mer tävling? Du vet att han är uppe i LklIII. Har inte tränat vittringen än men det andra är lite grundtränat i alla fall 😉
  Det är så kul att kunna följa er träning =)))
  Kram till er alla o puss till prinsen ❤

  • annasjyckar skriver:

   nej, inga tävlingar inbokade än men jag kikar på augusti/september…:)
   Nero får just nu jobba lite på attityden…efter Gnistas löp har han varit lite disträ…ja, hanar du vet 😉

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s