Mäta & räkna & leka

Idag tränade jag med Ewa, Dan & Ulla. Faktiskt hade jag lyckats få med mig både block, penna och timer! Hur jag använder det och hur jag gör är väl inte fulländat men vi testar oss fram till en bra metodik där.

Gnista fick två pass…

Första passet: Jag lät Gnista jobba i tre tre-minuterspass, vi jobbade på en kedja av tre moment som skulle göras efter varandra utan belöning emellan. Ewa satte timern och satte markerningar för varje gång jag bröt Gnista, vi upptäkte att det kan vara bra att ha olika markeringar för olika saker efter att jag brytit henne för okoncentration. Endel ljud och Gnista blir lite grinig när jag bryter och lägger henne ner men jag tycker väl ändå att hon köper det. Ingång på planFritt följLäggande under gång. Slutsatserna från markeringarna får jag ta senare då jag har det pappret framför mig, nu sitter jag på jobbet och har inte tillgång till det…

Andra passet: Vi provade att förlänga till två femminuterspass. Vi skulle köra kedja och sen belönade jag när jag ville avsluta kedjan, för att sen börja om igen. Ingång på planFritt följHoppFritt följ. Jag hade tänkt mig en längre kedja men det visade sig att när vi ställer upp framför hindret går hon igång och får ljud. Alltså fick vi fokusera på övergången mellan fritt följ – hopp. Flera gånger fick jag ett litet fritt följ och sen dirigerades jag fram till hindret, vid ljud bröt vi och var hon tyst fick hon hoppa.

Nero fick först skotträning och ett pass till…

Första passet: Skotträning – Eftersom han var själv förra gången så tog jag med Gnista den här gången och höll mig istället lite närmre skytten, ca 100-150 m därifrån släppte jag lös Gnista och Nero. Nero stelnar till lite och sänker svansen men håller sig med oss och slappnar av ganska fort. Tar jag fram en kong mellan skotten så kampar han, även om han just i skottet släpper. Tar jag fram godis så äter han det. När vi går tillbaka till bilen drar han lite men väl framme vid bilen och jag har satt in Gnista så kommer han glatt med mig ut på plan och tränar som ingenting har hänt. Ingång på planFritt följInkallningKvarliggande – Inte problem med något.

Andra passet: Skallmarkering med externbelöning – Jag har funderat lite och idag så gjorde jag som så att jag höll Nero i Halsbandet, la ner bitkudden en bit ifrån brevid honom, sa ”ligg-sök-ligg” när jag lämnade honom. Satte mig på huk och då började han skälla, när han skällde och backade ut lite så klickade jag och sa ”varsågod” och han for iväg, tog kudden och sprang ett par varv. Testade sen samma men med en leksakshög och då valde han kongen, kanske använda den istället? Efter några gånger så började jag röra mig lite och då kom han närmre, jag stannade upp i rörelsen och rörde mig igen när han backade ut och klickade för bakåtrörelsen. Lek med bitkudde och kongar – Han är väl lite väl på ibland och vill sno åt sig, när han kommer i full fart och ska ha så får jag ta i lite med rösten men annars så räcker det med ett ”a-a-a” eller ”nä-nä”. Inkallning – Jag tycker han saktar av lite tidigt så han fick bara springa och ta kongen hos mig i förbifarten.

Om annasjyckar

Varför hundblogga? Det här är min träningsjournal, jag kan gå tillbaka & kolla vad jag gjort & hur jag tänkt. Mina vänner kan hålla koll på mig och skulle någon inspireras eller få idéer av det jag skriver så blir jag bara glad! :D Hundnörd ut i fingerspetsarna där hund på längden, bredden & tvären upptar en stor del av mitt liv. Har tränat många olika saker och tycker att det är kul att lära mig nytt. :)
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s