Tråkigheter & tokigheter

I helgen har jag jobbat sen kväll fredag och lördag och det brukar gå bra, hundarna har ju varit ute nästan hela dagarna och vilar gott. Under natten till söndagen vilades det dock inte…när jag var hemma vid tio var det lugnt, när jag var hemma vid tolv var det lugnt, men när jag slutade vid tre möttes jag av två blodiga och tilltufsade tanter och på golvet fanns blodfläckar. Nero däremot var oskadd och höll sig i bakgrunden. Efter att damerna visiterats så hittade jag bara små rispor på Gnista som blödde, men Ida hade ett ganska fult sår under ena ögat som jag tvättade ordentligt med jodopax. Alltså kom de ganska lindrigt undan med tanke på hur illa det skulle kunna ha gått…för tänk om tanden som gjorde såret under öget träffat höger upp och skadat ögat? Usch, vad hemskt! Såhär ett par dygn senare så har såret under Idas öga torkat upp bra och jag ser till att hålla rent, Gnista har haft ett framben som varit lite svullet och gått lite orent men i övrigt okej. Inte heller har de gruffat, men jag har å andra sidan inte gett dem chansen heller för åker jag hemifrån får Ida vara i Henriks rum och Gnista och Nero i vardagsrummet och köket och så får det bli.

Vad hade hänt då? Vad var det som drog igång det hela? Jag har en teori som verkar väldigt trolig… Ida har varit i köket och hittat ett paket O’boy på bänken (hon har tidigare hämtat ätbara saker på diskbänkar och bord som hon väldigt prydligt bär iväg med till sin liggplats), hon har fint  hämtat det och tagit med det till sängen som hon brukar ligga på. Där har demolerandet börjat, hon har bitit sönder paketet och smaskat i sig pulvret. Antingen har hon lämnat platsen för att dricka och Gnista har gått dit eller också har Gnista smygit fram medan hon låg där…hur som, Ida har ialla fall tyckt att det varit högst olämpligt och sagt ifrån och sen har Gnista svarat och så var slagsmålet ett faktum. De har främst bitit mot hals och framben men också Idas huvud hade ju sår. Under bråkets gång har någon gett sig och efter vad jag har sett tidigare så tror jag att det var Ida (de två gånger de slagits tidigare så har slagsmålet slutat efter att jag dragit bort Gnista från Ida, när jag provat gjort det motsatta har Gnista inte gett sig). Jag skulle tro att Nero under hela bråket har hållit sig så långt ifrån dem som möjligt i ett annat rum.

Eftersom damerna inte riktigt var i stöten för träning så var det Nero som fick komma ut och träna på Eskilstuna bk efter att jag MH-figgat för en kull boxrar. Jag måste säga att han påminde mer om sin mamma Crazy än momma Lita (som han tidigare gjort med sitt lugn). Han for iväg som ett jehu med kongen och när jag höll fram nästa kong klippte han den lite fööööör häftigt, alltså blev det konghantering och lekregler vi jobbade med. Ibörjan när han kom snabbt på och försökte sno kongen var det lätt att backa undan eller att jag gjorde en lite rörelse mer överkropen bakåt, men jag bestämde mig snabbat att så fåååår jag inte göra!!! Så då började jag gå emot istället och tala om att man inte fick vara helt respektlös, då blev det bättre och han analyserade situationen lite för att ta reda på hur jag ville ha det. Härlig var han i alla fall och det kändes mest riktigt bra när vi jobbade fritt följ och han gick med en härlig energi! Jag jobbade också med kongen som externbelöning i fria följet, lite långa blickar får den när vi ska gå därifrån men sen går han mest bra, han tappar fokus när vi går för långt ifrån bara, men vi får fortsätta bygga. Eftersom det var MH så låg han och hörde skott i bilen innan träningen, men det var inget som märktes av på honom.

Om annasjyckar

Varför hundblogga? Det här är min träningsjournal, jag kan gå tillbaka & kolla vad jag gjort & hur jag tänkt. Mina vänner kan hålla koll på mig och skulle någon inspireras eller få idéer av det jag skriver så blir jag bara glad! :D Hundnörd ut i fingerspetsarna där hund på längden, bredden & tvären upptar en stor del av mitt liv. Har tränat många olika saker och tycker att det är kul att lära mig nytt. :)
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s