Att värka fram insikter…

Ikväll blev det lydnadsträning på klubben med Dan, Gnista fick ett par pass och vissa saker går faktiskt riktigt bra och vissa ville inte funka alls…men efter en hel del funderande och prövande så tror jag vi kom till bra insikter som kan föra träningen framåt 😀 . Nero fick vara ute då det sköts och det går bättre, men kommer det att vara tillräckligt bra när kullen gör MT?

Gnista

Första passet fick hon en kedja som bestod av ingång på plan – fritt följ – inkallning – nedläggande (inför kryp), det gick jättefint ända till nedläggandet då hon skällde ett par gånger…jag bröt och lät henne vara stilla ett tag innan jag gjorde om. Näe, det blev ljud igen. På tio försök hade jag två tysta nedlägganden…illa! Positivt var i alla fall att ljuden inte smittade av sig på fria följet utan det fortsatte vara tyst. Avslutade med att ha en snörboll ligga framme för Gnista att fokusera på, det gick inge vidare för hon for iväg och snodde den…

Andra passet skulle vi jobba på lite stadgeövningar först, jag la Gnista och sen skulle jag lägga ut/hämta snörbollen på marken. Någon gång tjuvade hon men sen var jag mer på hugget och en ”bollvakt” fanns på plats, sen var hon duktig. Provade sen kort fritt följ följt av ett nedläggande men ljuden kom igen…efter några försök blev det inte bättre, snarare sämre då hon inte la sig på ”ligg”, så jag bestämde mig för att fria följet (som fortfarande var tyst och fokuserat!) måste belönas så att Gnista inte skulle tappa sugen! Sagt och gjort, jag riktigt kände lättnaden från Gnistas sida! Innan snörbollen lades tillbaka i fickan körde jag lite lägganden i baklängesfot och de fungerade ju förståss jättebra, men när jag tog in det vid sidan så la hon sig inte… DÅÅÅÅ var det en liiiten, liiiiten klocka som pinglade i bakhuvudet…när jag började träna bort ljudet i fria följet så kom jag på att Gnista gick bättre när jag hade kongen framme i handen. Det är som att hon inte helt och fullt litar på att hon ska få den när jag har den i fickan, men har jag den däremot i handen så går hon snyggt och fokuserat. Det var bara att plocka fram den och si där, nu gjorde hon snyggt fritt följ och snygga lägganden på första kommandot. Alltså, under en tid ska jag ha snörbollen i handen för att sen gradvis jobba bort den och att jag har den där betyder inte att Gnista ska få den oftare utan snarare tvärt om…

Nero tog jag på en prommis när det var skott, skytten stod på övre delen av plan och vi rundade planen så att vi var ca 30-40 m ifrån. Nero stelnar till men jag bara drar med honom, nynnandes på Nirvana – Smells Like Teen Spirit  (tänkte att lite härlig grunge skulle få honom lite avspänd 😉 ). Han hängde med något tveksamt men inga konstigheter, vid sista skottet (det sjätte) var han upp på ryggen på mig en gång men jag puffade ner honom. Då var vi precis vid plankanten, vi gick in på plan, han drog lite mot bilen, jag provade att säga ligg, han la sig men bara snabbt och sen ville han fara iväg. Jag lät det vara och höll bara emot, jag gick sen baklänges med många snabba ligg med snabb korvbelöning eller snörbollsbelöning. Efter det körde lite lekregler med bevakningar och med det släppte obehaget verkar det som. Gick av plan och jag satte mig på marken och oratade, Nero kändes trygg om än lite uttråkad och ville göra något.

Om annasjyckar

Varför hundblogga? Det här är min träningsjournal, jag kan gå tillbaka & kolla vad jag gjort & hur jag tänkt. Mina vänner kan hålla koll på mig och skulle någon inspireras eller få idéer av det jag skriver så blir jag bara glad! :D Hundnörd ut i fingerspetsarna där hund på längden, bredden & tvären upptar en stor del av mitt liv. Har tränat många olika saker och tycker att det är kul att lära mig nytt. :)
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s