Skogsprommisar, lek & lydnad

Henrikvecka och inte lika mycket hundträning, men en del skogsprommisar har det blivit. Med svampkorgen på armen och en påse ”värsting-godis” till hundarna så har korgen blivit lite fylld och hundarna har fått lite ”här-är-jag”-träning. Jag går i skogen med lösa hundar, ropar ”här-är-jag” och när hundarna kommer så berömmer jag dem och ger godbit innan jag säger ”varsågod” och de får gå igen, ibland kallar jag nästan med en gång och ibland dröjer det lite längre. Nyttigt och de kommer snabbt när jag ropar, för varje gång vankas det ju godis :). Svampsorterna jag plockar har utökats, i år är det gul kantarell, trattkantarell, svart trumpetsvamp, taggsvamp och karljohan, Dessutom blir ”svampögonen” bara bättre och bättre, då är det kul 🙂 .

Igår var det skotträning på klubben, då var jag och Nero på gärdet ca 200 m från skytten och lekte. Faktiskt fick jag honom att ligga vid ett skott…men det är ändå långt kvar för när vi gick tillbaka upp till klubbområdet igen så var han lite låg. Vi hämtade bitkudden i bilen och gick för att leka på agilityplan, där kunde han få springa runt lite efter vinst utan att störa de andra som tränade. Han fick göra tyst, liggande bevakning och när jag bjöd komma och ta bitkudden ganska högt, mest omedelbara vinster men ett par gånger så höll jag kvar och han fick dra emot, när jag blev passiv, släppa för ny bevakning innan han fick bita igen. Det gick bra och jag tycker att han känns tryggare och tryggare i sina bett och att han drar emot bättre. Gnista fick också leka med bitkudden och hon fick ungefär samma övningar, det skötte hon bra 🙂 . Båda hundarna fick även inkallning och fritt följ med bitkudden som extern belöning.

Idag på förmiddagen fick Gnista och Nero varsitt litet pass… Gnista fick köra en kedja, ingång på plan+linförighet+framförgående+läggande under gång+inkallning+nedläggande (för kryp) och det gick riktigt bra!!! 🙂 Hon har bra fokus, går bra i linförigheten, gör ett skapligt framförgående, bra läggande, bra inkallning och bra nedläggande 🙂 . Sen hann vi inte med mer, men det gjorde inte så mycket… Nero fick jobba med fria följet en stund, svängar och halter. Idag var han på hugget 🙂 . Hopp blev det sen och det gick bra. Härlig kraft i hoppen, bra ut och bra sättanden. Avslutade med lite bollek, där han inte fick ta bollen förrän jag sa ”varsågod” även om jag retades med den. Det gick okej, men några gånger så kastade han sig över den och försökte sno den för mig…

Om annasjyckar

Varför hundblogga? Det här är min träningsjournal, jag kan gå tillbaka & kolla vad jag gjort & hur jag tänkt. Mina vänner kan hålla koll på mig och skulle någon inspireras eller få idéer av det jag skriver så blir jag bara glad! :D Hundnörd ut i fingerspetsarna där hund på längden, bredden & tvären upptar en stor del av mitt liv. Har tränat många olika saker och tycker att det är kul att lära mig nytt. :)
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s