Uppletande igår & lydnad idag…

Igår blev det uppletande för hela slanten, korridor på 15×50 m, sex föremål (en plånbok, en portponä, en slang, ett aluminiumrör, en skinnbit, en handske). Nero och Gnista fick två omgångar var med samma upplägg. Första omgången la jag ut fyra föremål på rad till vänster i rutan och de andra två till höger på rad. Andra omgången la jag tre på djupet längs bakkanten och brevid varandra på 40 m.

NeroFörsta omgången drog han med kopplet hängande ut i rutan efter att jag satt på honom tjänstetecknet…hej och hå! Jag satte mig på kofångaren bakom bilen och väntade, inte tänker väl jag följa med om han tänker jobba helt själv heller. Efter en liten stund kom han men föremål ett, jag plockade bara av honom det och så samlade jag ihop oss och denna gång höll jag lite bättre i kopplet 😉 . Sen jobbade han på bra och fick in alla föremål, men jag tycker nog att han lägger lite för mycket tid på att leta nära så framöver lägger jag föremålen långt ut. Den andra omgången fokuserade jag på transport fram till rutan och det gick bra, drog han så stannade jag och väntade, när han slutade dra så fortsatte vi, det tror jag han är van vid så det köpte han bra. Även nu tycker jag att han lägger för mycket tid nära. Efter fem föremål bröt jag och var nöjd med hans jobb.

Nästa gång ska Nero få flest föremål på djupet, kanske två bara, ett i varje hörn och sen pausa och sen två på djupet, paus, två på djupet och ett nära? Ska fundera lite…

GnistaÅhhhh, vad härlig hon är! Bra tempo ut och in, plockar och bytte inte idag heller….eller hmmm, hon tänkte byta men ett ”nä, nä, nä” gjorde att hon höll kvar det hon hade och kom in! Det som inte var bra var startskallet första omgången, så andra omgången hade jag tänkt till lite. Transporten till rutan så får hon dra, jag sätter henne sen ca 5 m från baslinjen, går fram till baslinjen, kallar på henne och tar emot henne med godis i handen, när hon ätit den så skickar jag och då var hon tyst! Värt att hålla i minnet…

Gnista ska nästa gång få jobba starter och kanske två föremål på raken utan belöning emellan?

Lydnad med Dan och Ewa idag och Gnista fick bli kommenderad, usch, hon lät 😦 . Hon gnyr, så det kunde vara värre MEN det är illa nog… Vi körde fritt följ och att ställa upp för hopp i kedja och det var i fria följet som ljuden kom. Kanske är det mina långa jobbdagar den här veckan som är boven, så bättre uppvärmning till nästa gång! Hoppen däremot gick jättebra! Först jobbade jag med att ställa upp, bli kommenderad och sen vänta för att belöna kvarsittandet med konglek. Sen blev det några hopp, hon tjuvstartade sen ett par…så nästa gång ska jag låta henne vänta medan jag säger nonsensord så att hon får lyssna lite bättre! Viktigast av allt var dock att hon var tyst i alla hopp! Ett pass senare jobbade vi fritt följ men hon gnydde då också 😦 . Tränade lite framförgående också, nja, kude vara bättre….betydligt bättre!

Nero fick idag ligga i bilen när det var skotträning och 10 min efter den avslutats så tog jag honom ur bilen. Han var lite låg och skeptisk, men jag tog med honom på en liten prommis innan vi gick ut på plan och började med lite fritt följ. Klickade kontakt och gick till att börja med ett steg i taget och belönade med korv, det gick bra. Utökade antalet steg och det gick också ganska bra, bröt han kontakten så stannade jag och fortsatte inte förrän ha tog upp den igen. Gick över till kongbelöningar och det gick bra, men han är ganska ohyfsad när han kastar sig över kongen så vi övergick till att jobba med lekregler och det funkade bättre och bättre. För det gör ONT när han försöker ta en kong som jag håller i handen. Körde lite hopp också och det räckte med att jag hade usel tajming två gånger (jag kastade när han kollade  bakåt) för att han tveksamt gick fram mot hindret och kikade om jag skulle kasta eller ej. Nåväl, efter en andra tveksam ansats så bröt jag honom och sen gjorde han en bra ansats som jag kunde belöna.

Om annasjyckar

Varför hundblogga? Det här är min träningsjournal, jag kan gå tillbaka & kolla vad jag gjort & hur jag tänkt. Mina vänner kan hålla koll på mig och skulle någon inspireras eller få idéer av det jag skriver så blir jag bara glad! :D Hundnörd ut i fingerspetsarna där hund på längden, bredden & tvären upptar en stor del av mitt liv. Har tränat många olika saker och tycker att det är kul att lära mig nytt. :)
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s