Härlig dag på klubben…

Åkte upp till klubben på förmiddagen och tränade med Carina och Röja, trevligt och nyttigt!

Gnista – Först hade hon fått en liten prommis och lite följsamhetsövningar på stora plan, sen band jag henne vid stegen och var ”bollplank” och ögon till Carina. Bra träning för henne att bara vara ute på plan, hon reste sig någon gång, jag sa till henne att ligga och så låg hon tyst och fint. När det sen var hennes tur körde jag kedja med kommendering ingång på plan+fritt följ+inkallning+transport fram+nedläggande för kryp och idag var hon tyst! Tråkigt att detaljerna blir sämre, men nu MÅSTE vi få ihop en bra helhet istället…detaljerna kan vi fila på till vintern kanske 😉 . Ja och sen så kom hon efter mig i inkallningen när jag nästan var framme 😦 . Körde kryp sen och hon börjar bra men så drar hon iväg och då lättar armbågarna…träna, träna, träna!

Nero körde jag igenom hela lägreprogrammet, i kedja ingång på plan+linförighet+framförgående+läggande under gång+inkallning+transport fram till kryp+kryp+apportering, men sen tjuvstartade han i apporteringen…i samma andetag som jag skulle kommendera så drog han, så då gjorde vi om och jag belönade kvarsittandet med köttbulle innan jag skickade. Avslutade sen med hopp. Hur gick han då? Ingång på plan och linförighet, okej men jag tycker inte att ”trycket” i linförigheten är bra nog, jag tycker nog att han är lite ofokuserad, släpper och pendlar skulle det säkert stå i ett protokoll. En ganska så dålig språngmarsch. Så det här ska vi jobba på, fast hellre ett bättre tryck/större förväntan än att bara peta i position. Framförgående okej men han nosade ett par gånger. Läggande under gång, hans paradmoment och det bara smäller i backen när han lägger sig! Där nerdraget kan komma i det momentet skulle då vara framföringen… Inkallning, bra! Transport fram och kryp gick bra, han var första steget lite hög så vi får jobba lite på det men sen jättesnyggt! 🙂 Apportering, ja han startade efter att jag andats in och precis innan jag sa ”apport”…tur att Carina stod där annars hade jag kanske köpt det :S . Gjorde om och då belönade jag kvarsittandet med köttbulle en stund innan jag skickade. Han apporterade sen bra, något litet tugg/omtag när han kom in men jag tog inte apporten förrän han satt stilla med den. Jag tog fram köttbullen och höll den framför honom innan jag tog apporten. Jag vill att han ska längta tills han får lämna den ifrån sig. Hopp gjorde han sen jättebra!

Inför tävlingen nästa helg och med det här i bagaget så kommer vi i veckan att träna fritt följ – skapa större sug och förväntan, framförgående– belöna framåt några gånger, läggande under gång – behöver vi inte göra så mycket med då det är snyggt!, inkallning -bara fart, inga eller få ingångar, kryp – starter, apportering-belöna kvarsittandet, hopp-att han ska gå ut och vara explosiv.

Om annasjyckar

Varför hundblogga? Det här är min träningsjournal, jag kan gå tillbaka & kolla vad jag gjort & hur jag tänkt. Mina vänner kan hålla koll på mig och skulle någon inspireras eller få idéer av det jag skriver så blir jag bara glad! :D Hundnörd ut i fingerspetsarna där hund på längden, bredden & tvären upptar en stor del av mitt liv. Har tränat många olika saker och tycker att det är kul att lära mig nytt. :)
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s